اگر از گذشته تا کنون نگاهی به انسانها داشته باشیم، درمییابیم که میل به هنر و زیبایی از همان ابتدا در آنها دیده میشده است. توجه انسانها در طول تاریخ به نقاشی، مجسمهسازی، موسیقی و … مهر تصدیقی بر این ادعا است. از آنجایی که علاقه انسانها به هنر و زیبایی غیرقابل انکار است، باید راهی درست برای پرورش و رشد این علایق فراهم کرد.
باید قبول کرد برای اینکه انسانها رشد پیدا کنند و به سوی کمال در حرکت باشند، به ارائه درست فرهنگ و هنر نیاز دارند. بدون شک جامعهای که در آن به درستی به موضوع فرهنگ و هنر پرداخته شود، جامعهای آرامتر، ایدهآلتر و شادتر خواهد بود.
خوشبختانه در کشور ما این نیاز و علاقمندی بهدرستی شناسایی شده است و سعی بر این است تا با تأسیس و گسترش موسسات فرهنگی و هنری، بستر مناسبی برای رشد و توسعه هر چه بیشتر این مرز و بوم برداشته شود. در واقع با توجه ویژه به هنر، میتوان اتحاد و نزدیکی قابل قبولی را میان مردم یک جامعه فراهم آورد و ارتباط عمیقی را بینشان شکل داد. همه ما اگر هنر را به نوعی یک زبان مشترک بین مردم و راهی برای ایجاد ارتباطی درست و عمیق بین آنها بدانیم، برای گسترش روزافزون آن تلاش خواهیم کرد.
اهمیت توجه به فرهنگ و هنر کشور موجب شده است تا افرادی که به دنبال راهی برای بازسازی کشور و اصلاح ارتباطات هستند، رویای تأسیس موسسه فرهنگی هنری را در سر بپرورانند. برای محقق شدن این رویا باید چند گام اساسی برداشته شود. ما در ادامه این مقاله در خصوص روال کلی برای اخذ مجوز موسسه فرهنگی هنری چند منظوره با شما صحبت خواهیم کرد.
تاسیس موسسه فرهنگی هنری چند منظوره
به طور کلی تمامی افراد حقیقی و حقوقی میتوانند برای تأسیس موسسه فرهنگی هنری چند منظوره اقدام نمایند. افرادی که چنین موسساتی را تاسیس نمایند، میتوانند برای اجرای انواع اهداف هنری و فرهنگی اقدام کنند.
همانطور که حتما میدانید، دامنه فرهنگ و هنر بسیار گسترده است و شاخههای زیادی را دربر میگیرد. افرادی که تمایل داشته باشند تا به صورت متمرکز تنها بر روی یکی از شاخههای فرهنگ و هنر فعالیت کنند، باید برای اخذ مجوز موسسه فرهنگی هنری تک منظوره اقدام نمایند. اما افرادی که اهداف گستردهتری دارند و تمایل دارند تا در بخشهای متنوع فرهنگ و هنر فعالیت کنند، باید برای صدور مجوز موسسه فرهنگی هنری چند منظوره اقدام کنند.
به منظور تاسیس موسسه فرهنگی هنری چند منظوره باید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز تاسیس دریافت شود. از گامهای اولیه اخذ مجوز موسسه فرهنگی و هنری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
شرایط لازم برای ثبت موسسه فرهنگی هنری چند منظوره
- باید حداقل 3 نفر به عنوان هیئت مؤسس برای تأسیس موسسه فرهنگی و هنری چند منظوره به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شوند.
- نداشتن سوء پیشینه کیفری برای تمامی اعضا
- داشتن تابعیت جمهوری اسلامی برای تمامی اعضا
- حداقل 27 سال تمام سن برای تمامی اعضا
- داشتن کارت پایان خدمت، برخورداری از امکانات کافی برای درخواست تاسیس مؤسسه فرهنگی هنری چند منظوره، داشتن صلاحیت علمی و تخصصی، داشتن تجربه و … از دیگر موارد اولیه و مهم برای اخذ مجوز بهشمار میرود.
در مرحله بعدی ضرورت دارد تا اسناد و مدارک اعضا و هیئت مدیره تکمیل و به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه شود. تکمیل فرم درخواست، تکمیل فرم مشخصات اعضا، ارائه کپی از شناسنامه و کارت پایان خدمت، ارائه عکس پرسنلی و … از جمله این اسناد ضروری بهشمار میرود.
اخذ مجوز موسسه فرهنگی هنری چند منظوره با موسسه مشاورین اندیشه آسیا
به منظور اخذ مجوز موسسه فرهنگی هنری چند منظوره باید راه پرپیچوخمی طی شود. در واقع با تعیین حیطه فعالیتی مؤسسه فرهنگی و هنری، باید مسیرهای جداگانهای طی شود. بدونشک برای اینکه بتوان این مسیر را به آسانی طی کرد و با سرعت بیشتری به نتیجه رسید، به نظرات کارشناسی افراد کاربلد نیاز خواهد بود.
موسسه مشاورین اندیشه آسیا با در اختیار داشتن کارشناسانی متبحر، آماده کمک به افراد علاقمند به تأسیس مؤسسه فرهنگی هنری میباشد. در واقع کارشناسان این مجموعه به خوبی مسیری که باید برای اخذ مجوز موسسه فرهنگی هنری طی شود را میشناسند و میتوانند در تسریع این مسیر دستیار ویژه شما باشند.
مؤسسه مشاورین اندیشه آسیا از تجربه کافی برای انجام پروژههای شما برخوردار است و در مدت زمانی کوتاه و پیشبینیشده، پروژههای کارفرمایان را با موفقیت به اتمام میرساند. نکته مهم دیگر اینکه، مجموعه اندیشه آسیا پس از اخذ مجوز شما را تنها نخواهد گذاشت و در ادامه راه برای کسب موفقیتهای روزافزون، جذب مشتریان جدید و حل مسائل و مشکلات کاری با شما همراه خواهد بود.
در صورتی که سوالی در خصوص اخذ مجوز مؤسسه فرهنگی هنری چند منظوره دارید و یا میخواهید با سایر خدمات موسسه مشاورین اندیشه آسیا آشنا شوید، با شماره تلفن 88906598-021 تماس حاصل فرمایید و از نظر کارشناسان مجموعه بهرهمند شوید.
ضوابط، مقررات و آييننامههاي اجرايي تأسيس مراكز، مؤسسات، كانونها و انجمنهاي فرهنگي و نظارت بر فعاليت آنها
مصوبه جلسه مورخ 27/6/75 شوراي مشترك كميسيونهاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي
به استناد «اهداف و وظايف شوراي عالي انقلاب فرهنگي» به ويژه بندهاي 2 و 3 و 4 و تبصرة بند 3 از قسمت (ب) مصوبة مورخ 5/12/64 شوراي عالي به منظور تحقق اهداف و اجراي وظايف قانوني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مصوب 12/12/65 خصوصاً 16-17-19-22-23-24- ماده 2 قانون، ضوابط و مقررات تأسيس مراكز، مؤسسات، كانونها و انجمنهاي فرهنگي و نظارت بر فعاليت آنها بدين شرح تصويب ميشود:
فصل اول: كليات و تعاريف
ماده 1– مراكز، مؤسسات، كانونها و انجمنهاي فرهنگي، تشكيلاتي است كه با اهداف و مقاصد فرهنگي اعم از انتفاعي يا غير انتفاعي (بر طبق ماده 584 قانون تجارت و آييننامه اصلاحي ثبت تشكيلات و مؤسسات غير تجاري مصوب 1337) و بر اساس شرايط مندرج در اين ضوابط به مسئوليت اشخاص حقيقي يا حقوقي اعم از دولتي، عمومي و خصوصي، افراد واجد شرايط براي فعاليت در يك يا چند قلمرو فرهنگي، هنري، سينمايي و مطبوعاتي با سرمايه ايراني تشكيل ميدهند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مجوز تأسيس، نظارت بر فعاليتها و انحلال آنها را صادر ميكند.
ماده 2- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بر طبق مقررات و شرايط مندرج در اين ضوابط پس از بررسي صلاحيت مؤسس يا مؤسسان و مدير يا مديران مسئول و با توجه به اهداف و موضوعات فرهنگي مندرج در اساسنامة انها كه مصاديق و قلمرو آن حسب مورد از سوي وزارتخانه مشخص خواهد شد، نسبت به صدور مجوز تأسيس تصميم خواهد گرفت.
ماده 3- تأسيس مراكز فرهنگي اقليتهاي ديني رسمي كشور در محدودة امور فرهنگي آن اقليت نيز منوط به اخذ مجوز طبق اين ضوابط است.
ماده 4- تأسيس مراكز فرهنگي موضوع اين ضوابط از طرف سفارتخانههاي كشورهاي خارجي و سازمانهاي آزاديبخش يا اشخاص غير ايراني با رعايت قوانين راجع به خارجيان مقيم ايران و تأييد وزارت امور خارجه طبق آييننامهاي خواهيد بود كه به تصويب وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ميرسد.
ماده 5– اهداف فرهنگي مصرّح در اصول سياست فرهنگي جمهوري اسلامي ايران الهام بخش فعاليتها و هدفهاي پيشبينيشده در اساسنامة مراكز، مؤسسات، كانونها و انجمنهاي فرهنگي است و اين قبيل مراكز بايد در اساسنامة تنظيمي به رعايت كامل قوانين و مقررات نظام جمهوري اسلامي ايران و ضوابط فرهنگي ملزم شوند و فعاليت آنها منافاتي با مباني فرهنگ عمومي نداشته باشد.
فصل دوم: شرايط مؤسسان و مدير مسئول
ماده 6– مؤسس يا مؤسسان و مدير مسئول تشكيلات فرهنگي موضوع ماده 1 بايد واجد اين شرايط باشند:
1- تابعيت جمهوري اسلامي ايران
2- نداشتن سوء پيشينه كيفري مؤثر به تأييد مراجع ذيربط و برخورداري از حسن شهرت
3- محجور نبودن و عدم ورشكستگي به تقلب و تقصير
4- دارا بودن 27 سال سن
5- انجام خدمت وظيفه عمومي و يا ارائه برگ معافيت دائم
6- داشتن امكانات كافي مناسب به تشخيص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي
7- داشتن مدرك كارشناسي يا معادل آن به تشخيص مراجع ذيربط
8- صلاحيت علمي و تخصصي يا تجارب كافي متناسب با موضوع (براي تقاضاي مراكز تك منظوره)
9- داشتن 6 ماه سابقه مؤثر فعاليت در مؤسسات و مراكز فرهنگي چند منظوره (براي متقاضي مراكز چند منظوره)
ماده 7- كارگزاران نظام گذشته اعم از: نخست وزيران، وزيران، استانداران، امراي ارتش و شهرباني و ژاندارمري، رؤساي سازمانهاي دولتي، نمايندگان مجلسين، سفرا، فرمانداران، شهرداران، رؤساي انجمنهاي شهر و شهرستان تهران و مراكز استانها، اعضاي ساواك، رؤساي حزب رستاخيز در تهران و مراكز شهرستانها و استانها و وابستگان رژيم سابق كه در فاصله زماني 15 خرداد 1342 تا 22 بهمن 1357 در آن مشاغل بوده و همچنين كساني كه در اين مدت از طريق مطبوعات، راديو، تلويزيون يا سخنراني در اجتماعات، خدمتگزاران تبليغاتي نظام گذشته بودهاند و همچنين توطئهگران و اقدامكنندگان عليه اسلام و جمهوري اسلامي ايران از تأسيس مراكز فرهنگي موضوع اين ضوابط محرومند.
ماده 8- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با مصاحبهها و بررسيهاي لازم و كافي ظرف مدت يك ماه دربارة تأييد صلاحيت يا عدم پذيرش تقاضا اعلام نظر خواهد نمود و در صورت اعلام موافقت اصولي با تقاضا، مؤسس يا مؤسسان موظفند در مدت يك ماه از تاريخ اعلام نسبت به ارائه اساسنامه و تحقق شرايط مندرج در آن كه در اين ضوابط به آن تصريح شده اقدام نمايند.
ماده 9- مؤسس يا مؤسسان در قبال سياستهاي فرهنگي و خطمشي كلي و مدير مسئول در قبال فعاليتها و امور اجرايي مركز فرهنگي مسئولند و وظايف و مسئوليتهاي هر يك بايد به تفكيك اساسنامة پيشنهادي منظور شود.
فصل سوم: شرايط و ضوابط مندرج در اساسنامه
ماده 10– اساسنامة مركز فرهنگي موضوع اين آيين نامه بايد واجد اين نكات باشد:
1- ذكر اهداف فرهنگي و مصاديق فعاليتها و انطباق آنها با شرايط مندرج در اين ضوابط و شيوهنامههاي صادرشده در محدودة وظايف و اختيارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي
2- ذكر نام و نوع فعاليت (غير تجاري انتفاعي يا غير انتفاعي) تابعيت و سرمايه و مدت فعاليت و التزامات قانوني مركز فرهنگي
3- اركان و تشكيلات مركز (مؤسس يا مؤسسان، هيأت مديره و مدير عامل يا مدير مسئول، مجامع عمومي و نحوة تشكيل جلسات و رسميت آنها و نصاب مقرر براي تصميم گيري با تعيين حدود و وظايف اختيارات و مسئوليتهاي هر يك به تفكيك)
4- سرمايه اوليه و منابع تأمين درآمد و دارائي و وضع امور مالي و محاسباتي و نحوه تقسيم سود (در مورد مراكز انتفاعي) يا تخصيص درآمدها (در مورد مراكز غير انتفاعي) و چگونگي تأمين هزينهها و زيانهاي احتمالي
5- چگونگي اداره و عضو پذيري مراكز فرهنگي در آينده
6- شرايط انحلال و تعيين سرنوشت اموال مركز فرهنگي پس از انحلال
7- ساير شرايط و ضوابط با توجه به ضوابط و اهداف فرهنگي و براساس مقررات حاكم بر مؤسسات غير تجاري كه با مقاصد فرهنگي و در قلمرو يك يا چند فعاليت پيشبينيشده در ماده يك فعاليت ميكنند.
تبصره 1- اساسنامة پيشنهادي متضمن موارد ياد شده در ماده 10 بايد در دو نسخه تنظيم و به همراه صورتجلسات پس از امضا به تأئيد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برسد.
تبصره 2– در انجمنهاي فرهنگي (ادبي،هنري) كه نوع فعايت آنها غيرانتفاعي است، تعداد مؤسسان نبايد از 3 نفر كمتر باشد؛ ولي در مؤسسات فرهنگي كه در قلمرو يك فعاليت فرهنگي تأسيس ميشوند، رعايت اين شرط الزامي نيست و مؤسسات و مراكز فرهنگي كه در قلمرو دو فعاليت موضوع اين ضوابط تأسيس ميشوند، تعداد مؤسسان نبايد از تعداد فعاليتهاي فرهنگي پيشبينيشده در اساسنامة آنها كمتر باشد.
فصل چهارم: نحوة بررسي تقاضاي تأسيس و نظارت بر مراكز فرهنگي و چگونگي رسيدگي به تخلفات
ماده 11– به منظور بررسي تقاضاهاي دريافتي و تحقيق و رسيدگي به صلاحيت متقاضيان و مديران مسئول و صدور موافقت اصولي تأسيس مراكز فرهنگي و نظارت بر عملكرد آنها و نيز رسيدگي به موارد تخلف و تعليق يا لغو جواز صادرشده، هيأتي به تشخيص و تعيين وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي متشكل از افراد و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تحت عنوان «هيأت رسيدگي به امور مراكز فرهنگي» تشكيل ميشود:
- وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي يا نمايندة تام الاختيار وزير (رئيس هيأت)
2- معاونان امور فرهنگي، هنري، مطبوعاتي، سينمايي و سمعي و بصري و پژوهشي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي
3- 3 نفر از صاحبنظران امور فرهنگي، هنري و سينمايي به انتخاب وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي
ماده 12– اعضاي هيأت با حكم وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، منصوب ميشوند و مدت عضويت افراد منتخب 2 سال و تجديد انتخاب آنان براي دورههاي بعدي بلامانع است.
ماده 13– جلسات هر 15 روز يكبار تشكيل خواهد شد؛ دعوت از اعضاء و تنظيم دستور جلسه و تهيه صورت جلسات و امور اجرايي هيأت نسبت به پذيرش تقاضاها و بررسي مدارك و طرح شكايات را دبير هيأت كه وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به اين سمت منصوب ميكند، انجام خواهد داد و دبيرخانه هيأت به تعداد كافي كارمند دفتري و كارشناس امور حقوقي و فرهنگي خواهد داشت.
تبصره – مصوبات با امضاي رئيس هيأت ابلاغ ميشود.
ماده 14– دبير هيأت تقاضاهاي دريافتي را پس از تكميل مدارك در جلسات هيأت مطرح و نتايج را درصورتجلسات منعكس ميكند و پس از امضاي اعضاء و تصويب و تأييد وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، رئيس هيأت تصميمات را ابلاغ خواهد كرد. پروانة فعاليت مراكز، مؤسسات، كانونها و انجمنهاي فرهنگي با امضاي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي صادر ميشود.
ماده 15- به تخلفها در هيأت رسيدگي ميشود و در صورت اثبات تخلف، حسب مورد مجازاتهاي اخطار شفاهي يا كتبي، تعليق جواز يا تعطيل موقت مركز فرهنگي از 3 ماه تا يك سال، تعطيل دائم و لغو مجوز، اعمال و توسط دبير هيأت ابلاغ خواهد شد.
تبصره– متقاضياني كه صلاحيتشان از سوي هيأت تأئيد نشده يا مؤسسات فرهنگي كه به علت ارتكاب تخلف به يكي از مجازاتهاي پيشبينيشده در ماده 16 (تعليق و يا تعطيل موقت يا دائم مركز فرهنگي) محكوم ميشوند، ميتوانند از تاريخ رؤيت تصميم هيأت در مدت 20 روز اعتراض خود را با ذكر دلايل و ارائه مدارك به وزير فرهنگ و ارشاد سلامي تسليم كنند. رأي وزير در ردّ اعتراض يا قبول آن قطعي و لازم الاجرا است.
ماده 16- هرگاه عمل ارتكابي مركز فرهنگي، عناوين تخلف و جرائم پيشبينيشده در قوانين مجازات اسلامي و ساير مقررات و قوانين جزائي كشوري را توأماً دارا باشد، پس از بررسي پرونده موضوع به مراجع صالح قضايي احاله و تا صدور حكم قطعي از فعاليت مركز فرهنگي جلوگيري خواهد شد.
ماده 17- مراجع انتظامي ذيصلاح مكلفند به تقاضاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از ادامة فعاليت مراكز فرهنگي مذكور در موارد 15 و 16 بدون مجوز يا مراكزي كه جواز آنها لغو شده جلوگيري كنند.
فصل پنجم: مقررات عمومي
ماده 18– هرگاه مدير مسئول شرايط مندرج در مادة 8 را از دست بدهد يا استعفا دهد يا فوت شود، مؤسس يا هيأت مؤسسان موظفند موضوع را به دبيرخانة هيأت گزارش دهند و در مدت 2 ماه فرد واجد شرايطي را به هيأت معرفي كنند. در غير اين صورت هيأت ميتواند جواز صادر شده را معلق يا لغو كند.
تبصره 1– تا زماني كه صلاحيت مدير مسئول جديد به تأئيد نرسيده مسئوليتهاي او به عهدة مؤسسان يا مؤسس خواهد بود.
تبصره 2- اعلام نظر هيأت مبني بر تأئيد يا رّد مدير جديد بايد در مدت يك ماه از تاريخ معرفي مدير مسئول جديد به مركز فرهنگي ذيربط ابلاغ شود.
ماده 19– مراكز فرهنگي موظفند با به كارگيري نامها و نشانهاي مناسبي كه مركز فرهنگي ديگري ثبت نكرده باشد، در توليدات و انتشارات خود، نام مركز، شماره ثبت و مجوز تأسيس و نشاني مركز را در محل مناسبي درج كنند.
ماده 20- مراكز، مؤسسات، كانونها و انجمنهاي در حال فعاليت و فاقد مجوز، موظفند از تاريخ تصويب اين ضوابط در مدت 6 ماه وضع خود را با اين مقررات تطبيق دهند و مدارك لازم را همراه اساسنامة جديد طبق ضوابط و شرايط مندرج در مادة 6 ارائه دهند و پس از تأئيد و صدور مجوز جديد نسبت به ثبت آن اقدام كنند، در غير اين صورت با آنها طبق ماده 17 رفتار خواهد شد.
تبصره- مؤسساتي كه تا تصويب اين ضوابط با نامها و نشانهاي معيني فعاليت داشته اند، در ثبت اسامي و مشخصات خود اولويت دارند، مشروط بر اينكه طبق مفاد ماده 20 عمل كنند.
ماده 21– هر مركز فرهنگي بايد دفاتر محاسباتي مهر و موم شده بر طبق قانون تهيه و مخارج و درآمدهاي خود را در آن ثبت كند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي هر وقت لازم بداند ميتواند دفاتر مالي مراكز فرهنگي را بازرسي كند.
ماده 22- مراكز فرهنگي پس از تأئيد صلاحيت مؤسسان و مدير مسئول و تصويب اساسنامه و صدور مجوز بايد نسبت به ثبت آن بر طبق اساسنامهاي كه به تأئيد هيأت رسيده اقدام و نسخهاي از اساسنامة ممهور به مهر ادارة كل ثبت شركتها و مؤسسات غيرتجاري را با ذكر شماره ثبت به دبيرخانه هيأت تسليم كنند و سازمان ثبت نيز موظف است نسبت به ثبت مراكز فرهنگي موضوع اين ضوابط بر طبق اساسنامة مورد تأئيد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اقدام نمايد.
تبصره 1– سازمان ثبت اسناد بايد از ثبت مراكز، مؤسسات، كانونها و انجمنهاي فرهنگي فاقد مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي خودداري نمايد.
تبصره 2- هرگاه پس از صدور مجوز در مدت 6 ماه نسبت به ثبت مراكز فرهنگي اقدامي نشود، مجوز مركز فرهنگي بياعتبار ميشود و با اين قبيل مراكز ثبت نشده به عنوان فاقد مجوز برخورد قانوني خواهد شد.
ماده 23- آييننامه و روشهاي اجرايي اين ضوابط نسبت به چگونگي تحقيقات و بررسي صلاحيت متقاضيان و وظايف دبيرخانه و نحوة عمل هيأت، حسب مورد از سوي معاونتهاي ذيربط تهيه و پس از تنقيح و تدوين در هيأت موضوع مادة 11 و تصويب وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اجرايي ميشود.
ماده 24– وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مأمور اجراي اين ضوابط و مقررات بوده و از تاريخ تصويب آن، مقررات مغاير ملغي است و دربارة ساير مسائلي كه در اين ضوابط پيشبينينشده با توجه به وظايف و اختيارات و مسئوليتهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به شرح مندرج در قانون اهداف و وظايف اين وزارتخانه مصوب 12/12/65 مجلس شوراي اسلامي رفتار خواهد شد.
ماده 25- وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ميتواند اجراي تمام يا قسمتي از اين ضوابط را نسبت به مراكز فرهنگي كه در قلمرو يك فعاليت فرهنگي تأسيس ميشوند، حسب مورد به معاونتهاي ذيربط يا ادارات كل ستادي يا اجرايي در تهران يا مراكز استانها محول و قسمتي از وظايف و اختيارات هيأت و دبيرخانة هيأت را به آنها تفويض كند.
ماده 26- اين ضوابط مشتمل بر 5 فصل و 26 ماده در جلسه مورخ 8/8/75 شوراي عالي انقلاب فرهنگي به تاييد رسيد و جايگزين ضوابط عام مصوب جلسات مورخ 22/1 و 13 و 20/2/1367 شوراي مشترك كميسيونهاي شوراي عالي و مصوبة دويست و شصت و دومين جلسة مورخ 7/8/70 شوراي عالي دربارة نحوة تشكيل و صدور مجوز تأسيس انجمنهاي فرهنگي (ادبي، هنري) شد و هر گونه تغييري در آن منوط به پيشنهاد وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي است.
شماره /2654:دش
تاریخ: 12/5/82
الحاق ماده واحد به مصوبه ((ضوابط تاسیس مراکز، موسسات، کانونها و انجمنهای فرهنگی و نظارت بر فعالیت آنها))
(مصوب جلسه 520 مورخ 10/4/1382 شورای عالی انقلاب فرهنگی)
شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه 520 مورخ 10/4/1382، موضوع الحاق ماده واحد به مصوبه ((ضوابط و مقررات تاسیس مراکز، موسسات، کانونها و انجمنهای فرهنگی و نظارت بر فعالیت آنها)) (مصوبه جلسه 385 مورخ 8/8/1375) را به این شرح تصویب کرد:
ماده واحد: مراکزی که بر اساس این ضوابط توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی تاسیس شدهاند و نوع فعالیت آنها مشابه یکدیگر میباشد میتوانند اقدام به تاسیس مجموعه تشکیلات مرکزی با عنوان اتحادیه، مجمع، جامعه، انجمن و سایر عناوین مشابه در سطح استانی، منطقهای یا کشوری نموده و بر اساس ضوابط از هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی مجوز فعالیت دریافت نمایند.
تبصره 1: تاسیس هر یک از تشکیلات موضوع این ماده با در خواست مشترک حداقل یک پنجم مراکز دارای شرایط عضویت در آن صورت پذیرد.
تبصره 2: نام تشکیلات بابد بیانگر حوزه جغرافیایی و خصوصیات مشترک اعضا باشد.
تبصره 3: تشکیلات موضوع این ماده مجاز به فعالیت اقتصادی غیرمرتبط با امو ر فرهنگی و هنری نمیباشند.
تبصره 4: هر گونه فعالیت سیاسی مراکز و یا تشکیلات مرکزی آنها منوط به اخذ مجوز رسمی از کمیسیون احزاب وزارت کشور میباشد.
شماره 6416/ دش 23/12/1382
اصلاح بند 4 ماده 6 «ضوابط و مقررات تاسیس مراکز، موسسات، کانونها و انجمنهای فرهنگی و نظارت بر آنها»
(مصوب جلسه 534 مورخ 5/12/1382 شورای عالی انقلاب فرهنگی)
شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه 534 مورخ 5/12/1382 اصلاحیه بند 4 ماده 6 ضوابط و مقررات تاسیس مراکز، موسسات، کانونها و انجمنهای فرهنگی و نظارت بر آنها» (مصوب جلسه 383 مورخ 18/2/1382 شورای فرهنگ عمومی را به این شرح تصویب کرد:
بند 4: دارا بودن 27 سال سن.
آييننامه اجرايي، ضوابط و مقررات تأسيس مراكز، مؤسسات، كانونها و انجمنهاي فرهنگي و نظارت بر فعاليت آنها
به استناد ماده 23 ضوابط و مقررات تأسيس مراكز، مؤسسات، كانونها و انجمنهاي فرهنگي و نظارت بر فعاليت آنها مصوب 8/8/75 شوراي عالي انقلاب فرهنگي، شيوهنامة «چگونگي دريافت و بررسي تقاضاها و مدارك و نحوة بررسي صلاحيت متقاضيان و مديران مسئول و صدور موافقت اصولي تأسيس و پروانه فعاليت مراكز و مؤسسات فرهنگي» به شرح زير تصويب ميشود:
- مدارك لازم:
متقاضيان تأسيس (مؤسسان و مديران مسئول) مراكز فرهنگي اعم از اشخاص حقيقي يا حقوقي كه واجد شرايط پيشبينيشده در ضوابط و مقررات مصوب باشند، به ضميمة درخواست كتبي خود، اين مدارك را به ادارات كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استانها تسليم خواهند نمود:
- تصوير شناسنامه (از تمام صفحات) يك نسخه
- عكس 4*3 جديد 4 قطعه
- تصوير گواهي پايان خدمت وظيفة عمومي يا ارائه برگ معافيت دائم
- تصوير آخرين مدرك تحصيلي يا معادل آن (مدرك كارشناسي يا بالاتر)
- اصل گواهي عدم سوءپيشينه كيفري مؤثر
- تكميل پرسشنامة مشخصات انفرادي
- تكميل پرسشنامة درخواست تأسيس
- اساسنامة پيشنهادي منضم به صورتجلسات انتخاب اركان اصلي مؤسسه در 3 نسخه
تبصره – درخواست مراكز، مؤسسات و سازمانهاي دولتي يا وابسته به دولت بايستي با امضاي بالاترين مقام اجرايي مؤسسه يا سازمان مربوطه ارائه شود و در مورد اشخاص حقوقي نمايندة شخصيت حقوقي از سوي تصميم گيرندة شخص حقوقي معرفي خواهد شد.
2- شرايط و ضوابط مندرج در اساسنامة پيشنهادي مراكز فرهنگي
الف – ذكر اهداف فرهنگي و مصاديق فعاليتها در محدودة وظايف هيأت رسيدگي به امور مراكز فرهنگي.
ب – ذكر نام و نوع فعاليت (غيرتجاري: انتفاعي يا غير انتفاعي)، تابعيت، سرمايه و مدت فعاليت و تصريح التزام آنها به رعايت كامل قوانين و مقررات نظام جمهوري اسلامي ايران و ضوابط فرهنگي و تعيين مركز اصلي و نشاني دقيق مؤسسه يا مركز فرهنگي.
ج – اركان و تشكيلات مركز ( مؤسس يا مؤسسان، هيأت مديره و مدير عامل يا مدير مسئول، مجامع عمومي و نحوة تشكيل جلسات و رسميت آنها و حدنصاب مقرر براي تصميمگيري با تعيين حدود وظايف و مسئوليت هر يك به تفكيك)
د – سرماية اوليه، منابع تأمين درآمد، دارايي، وضع امور مالي و محاسباتي و نحوة تقسيم سود (در مورد مراكز انتفاعي) يا تخصيص درآمدها (در مورد مراكز غير انتفاعي) و چگونگي تأمين هزينهها و زيانهاي احتمالي.
هـ – چگونگي اداره و عضوپذيري در انجمنهاي فرهنگي، ادبي، هنري.
و – شرايط انحلال و تعيين تكليف اموال مراكز فرهنگي پس از انحلال.
ز – ساير شرايط با توجه به ضوابط و اهداف فرهنگي و بر اساس مقررات حاكم بر مؤسسات غيرتجاري كه با مقاصد فرهنگي و در قلمرو يك يا چند فعاليت پيشبينيشده در مادة يك ضوابط فعاليت ميكنند.
تبصره – با توجه به قلمرو فعاليت مراكز و مؤسسات فرهنگي كه به تصويب هيأت ميرسد، اين گونه مؤسسات ميتوانند حسب مورد با تاييد دبيرخانة هيأت و با رعايت ضوابط در راستاي فعاليتهاي فرهنگي، هنري، سينمايي و سمعي و بصري و مطبوعاتي و تبليغاتي به ايجاد و برگزاري دورههاي كوتاه مدت آزاد فرهنگي، هنري در زمينههاي مختلف آموزشي از قبيل آموزش زبان، كامپيوتر و رشتههاي گوناگون فرهنگ و هنر و انجام مشاورههاي فرهنگي و هنري و برگزاري آزمونهاي آزمايشي با اهداف كاربردي و توسعه و گسترش سطح فرهنگ و ارتقاي دانش و بينش عمومي و اعتلاي فرهنگ و هنر كشور اقدام نمايند.
3- چگونگي رسيدگي به تقاضاها
پس از تسليم تقاضا و مدارك منضم به آن اقدامات لازم را ادارة كل استان بدين شرح انجام خواهد داد:
- بررسي مدارك و تطبيق تصاوير آنها با اصل مدارك.
- تحقيق دربارة حسن شهرت و صلاحيت متقاضيان به طرق مقتضي.
- رسيدگي و تحقيق دربارة صلاحيت علمي و فرهنگي با تجارب كافي متناسب با موضوع فعاليت.
- تحقيق دربارة امكانات مركز فرهنگي از لحاظ محل فعاليت و امكانات مالي.
- بررسي سوابق كار متقاضيان دربارة امور فرهنگي، هنري، سينمايي، مطبوعاتي و تبليغاتي.
- ارزيابي توانايي متقاضيان براي ادارة امور فرهنگي با اهداف و فعاليتهاي ارائه شده در اساسنامة پيشنهادي از طريق مصاحبه، تحقيق، بررسي مدارك و اعلام نظر صريح در اين خصوص.
- تكميل پرونده با رعايت موارد ياد شده و ارسال آن به دبيرخانة هيأت رسيدگي به امور مراكز فرهنگي.
- چگونگي طرح پرونده در هيأت رسيدگي به امور مراكز فرهنگي
- دبيرخانة هيأت رسيدگي به امور مراكز فرهنگي پس از وصول پرونده و حصول اطمينان از كامل بودن آن به نوبت و با رعايت ضوابط قانوني (بررسي حقوقي) به مطرح كردن در هيأت رسيدگي به امور مراكز فرهنگي ميپردازد و در صورت تائيد و تصويب، براي متقاضيان تأسيس موافقت اصولي صادر و ابلاغ ميكند.
- مؤسسان موظفند در مدت يك ماه از تاريخ اعلام موافقت اصولي سه نسخه اساسنامه را كه با رعايت ضوابط و مقررات قانوني و نظريات ارائه شده، به امضاي هيأت مؤسس رسيده و تصويب شده است، به دبيرخانه تسليم نمايند و در مدت 6 ماه از تاريخ دريافت موافقت اصولي مركز فرهنگي را ثبت نمايند؛ در غير اين صورت مجوز صادر شده فاقد اعتبار تلقي ميشود.
- پروانة فعاليت مراكز فرهنگي پس از دريافت گزارشهاي فعاليت و بررسي عملكرد آنها به طور موقت از سوي دبير هيأت صادر و به مهر دبيرخانه ممهور خواهد شد و مدت اعتبار آن يك سال است.
- دربارة مؤسسات و مراكز فرهنگي كه در قلمرو يك فعاليت تأسيس ميشوند، ادارات كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استانها پروندههاي تكميل شده را حسب مورد براي معاونتهاي ذيربط (امور فرهنگي، هنري، سينمايي، مطبوعاتي) خواهند فرستاد و همزمان نسخهاي از اساسنامه و پرسشنامة تكميل شده متقاضيان تأسيس را به دبيرخانة هيأت رسيدگي به امور مراكز فرهنگي براي ضبط در سوابق ارسال ميدارند.
- پروانة دائم براي مؤسسات و مراكز فرهنگي كه اعتبار آن در هر 4 سال يكبار قابل تمديد است، پس از بررسي پرونده و عملكرد مؤسسه يا مركز فرهنگي و رعايت ضوابط و مقررات مربوط از سوي مؤسسه و رضايت از نحوة فعاليتها و عدم تخلف و نبود شكايت از عملكرد آن پس از انجام بررسيهاي لازم در ادارة بررسي عملكرد مؤسسات و مراكز فرهنگي، به امضاي دبير هيأت رسيدگي به امور مراكز فرهنگي صادر و به مهر دبيرخانه ممهور خواهد شد.
- ادارات كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استانها ضمن رعايت موارد ياد شده چنانچه نسبت به تشكيل مؤسسات و مراكز فرهنگي نياز به اعلام نظر حقوقي و استعلام نظريه داشته باشند، براي دريافت پاسخ و هماهنگي مقتضي مراتب را به دبيرخانة هيأت رسيدگي به امور مراكز فرهنگي منعكس خواهند نمود.
اين آييننامه پس از طرح در چهارمين جلسة هيأت رسيدگي به امور مراكز فرهنگي، در تاريخ 29/11/1375 به تصويب رسيد.
آييننامه نظارت و ارزشيابي مراكز، مؤسسات، كانونها و انجمنهاي فرهنگي و هنري
فصل اول: كليات و تعاريف
ماده 1 – به استناد مادة 23 «ضوابط و مقررات تأسيس مراكز، مؤسسات، كانونها و انجمنهاي فرهنگي و نظارت بر فعاليت آنها» مصوب 8/8/1375 شوراي عالي انقلاب فرهنگي و به منظور اعمال نظارت بر عملكرد و ارزشيابي فعاليت مراكز فرهنگي و هنري موضوع مواد 1، 23 و 24 ضوابط و مقررات ياد شده «آيين نامة نظارت و ارزشيابي مراكز فرهنگي» به شرح زير به تصويب ميرسد.
ماده 2 – در اين آييننامه اختصارات زير در مقابل عبارات موردنظر در متن، عبارت است از:
- ضوابط: ضوابط و مقررات تأسيس مراكز، مؤسسات، كانونها و انجمنهاي فرهنگي و نظارت بر فعاليت آنها مصوب جلسة مورخ 8/8/75 شوراي عالي انقلاب فرهنگي
- مراكز فرهنگي: مراكز، مؤسسات، كانونها و انجمنهاي فرهنگي، هنري، سينمايي و مطبوعاتي
- وزير: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي
- وزارت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي
- هيأت: هيأت رسيدگي به امور مراكز فرهنگي
- دبيرخانه: دبيرخانة هيأت رسيدگي به امور مراكز فرهنگي
- دبير: دبير هيأت رسيدگي به امور مراكز فرهنگي
- اداره كل: اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان
ماده 3- نظارت در آييننامه عبارت است از: كليه اقداماتي كه به منظور اطلاعگيري، بررسي و تهيه گزارش از فعاليت و عملكرد مراكز فرهنگي و انطباق آن با ضوابط و سياستهاي فرهنگي، قوانين و مقررات نظام جمهوري اسلامي و دستورالعملهاي ابلاغي وزارت و نيز اجراي تصميمات متخذه هيأت بر اساس مواد 11 و 15 ضوابط.
ماده 4- ارزشيابي در اين آيين نامه عبارت است از: بررسي اطلاعات و گزارشهاي مربوط به فعاليتها و عملكرد مراكز فرهنگي و اتخاذ تصميم در خصوص تاييد يا اصلاح و تكميل سياستها و فعاليتهاي گزارش شده و نيز تصويب تشويق يا مجازاتهاي پيشبينيشده در ضوابط.
تبصره- دستورالعمل ارزشيابي مراكز فرهنگي توسط دبيرخانه تهيه و به تصويب هيأت ميرسد.
فصل دوم: ضوابط نظارتي
ماده 5- در انجام امر نظارت موضوع اين آييننامه، محورهاي زير مدّنظر قرار ميگيرند:
- بررسي فعاليتهاي مراكز فرهنگي از جهت انطباق با سياستهاي فرهنگي و خط مشيهاي مندرج در اساسنامه موضوع مادة 9 ضوابط
- بررسي ميزان رعايت قوانين و مقررات و ضوابط ناظر بر فعاليتهاي فرهنگي موضوع مادة 5 ضوابط
- بررسي دفاتر محاسباتي و مهر و موم شده بر طبق قانون و نيز دفاتر و اسناد و مدارك مالي مراكز فرهنگي موضوع مادة 21 ضوابط
- بررسي مدارك و اسناد مركز از نظر اجراي تكاليف مندرج در مادة 22 ضوابط
- بررسي مدارك و اسناد درخصوص انطباق با شرايط موضوع ماده 20 ضوابط
- بررسي تكاليف مندرج در مادة 19 ضوابط در خصوص درج نام كامل مركز، شماره ثبت و مجوز تأسيس و نشاني مركز در محل مناسب روي توليدات و انتشارات
- بررسي تكاليف مراكز فرهنگي در خصوص فوت يا استعفاي مدير مسئول موضوع مادة 18 ضوابط
ماده 6 – نظارت و ارزشيابي موضوع اين آييننامه به طور عام بر فعاليتها و عملكرد مراكز فرهنگي اعمال ميشود و نظارت حوزههاي تخصصي وزارتخانه در زمينة فعاليتهاي انتشاراتي، مطبوعاتي، سينمايي و امور هنري را دربر نميگيرد. نظارتها و ارزشيابيهاي خاص مربوط به فعاليتهاي فرهنگي ياد شده بر اساس ضوابط و مقررات مربوطه توسط مراجع پيشبينيشده به طور مستقل انجام ميشود و در موارد فعاليتهايي كه در حوزة فعاليتهاي معاونتها و سازمانهاي وابسته نيست، به طور خاص مورد بررسي قرار ميگيرد.
ماده 7 – دبيرخانه و ادارههاي كل موظف هستند در زمان ارائه مجوز فعاليت به مراكز فرهنگي، كليه ضوابط و مقررات نظارتي و روشهاي بررسي و اطلاعگيري و اعزام كاشناسان را به اطلاع آنان برساند.
تبصره: دبيرخانه موظف است تغييرات و اصلاحات احتمالي ضوابط و دستورالعملها را به صورت كتبي و يا آگهي در جرايد به اطلاع مراكز فرهنگي برساند.
ماده 8 – روشهاي بررسي و تهيه اطلاعات در اجراي اين آييننامه به شرح زير است:
الف _ بررسي و مطالعة عام و سراسري درخصوص مراكز فرهنگي
ب _ بررسي و مطالعة ويژه و يا انتخابي
ج _ جمعآوري اطلاعات از طريق مكاتبه
د _ اعزام هيأتهاي بازرسي و كارشناسي و انجام مصاحبه و اخذ مدارك و اسناد
تبصره : همة انواع روشهاي جمعآوري اطلاعات و مطالعه ميتواند به صورت ادواري يا موردي صورت گيرد.
فصل سوم: اركان و ساختار
ماده 9– اركان سازمان نظارتي اين آييننامه عبارتند از: هيأت، دبيرخانه، ادارههاي كل.
ماده 10- در اجراي اين آييننامه ادارههاي كل موظف هستند:
- با اعزام كارشناس يا كارشناسان نسبت به مطالعه و بررسي، انجام مصاحبه، تهيه گزارش، اخذ اسناد و مدارك از وضع مراكز فرهنگي و فعاليتها و عملكرد آنها به صورت منظم و ادواري و نيز به صورت موردي اقدام كنند.
- تحقيق و بررسي و تهيه گزارش از وضع مراكز فرهنگي بر اساس درخواست دبيرخانه و يا دريافت شكايت شاكيان دولتي و غيردولتي كه در جهت تاييد صحت و يا رد اطلاعات واصله انجام ميگيرد.
- يك نسخه از گزارش بررسيها را به همراه مدارك و مستندات مربوطه و نيز گزارش تحقيقات و مطالعات آماري جاري خود را به دبيرخانه ارسال كنند.
- حسب مورد بر اساس تصميمات هيأت كه توسط دبيرخانه ابلاغ ميشود، اقدام لازم را انجام دهند (ابلاغ حكم به مركز فرهنگي و عنداللزوم به مراجع انتظامي و قضايي) و نسخهاي از اقدامات را به دبيرخانه ارسال كنند.
- اعتراضات مراكز فرهنگي نسبت به تصميمات هيأت را اخذ و بلافاصله براي دبيرخانه ارسال كنند.
ماده 11 – در اجراي اين آييننامه دبيرخانه موظف است:
- پس از تصويب و ابلاغ تأسيس مراكز فرهنگي مراتب را به اداره كل ذيربط اطلاع دهد.
- دستورالعملها و كاربرگهاي لازم و در صورت نياز برنامة زمانبندي نظارت و بررسي را براي ادارههاي كل ارسال كنند.
- گزارشهاي نظارتي و بررسي رسيده را براي بحث و تصميمگيري حسب مورد در جلسه هيأت مطرح كند.
- نتايج اقدامات دبيرخانه و مصوبات هيأت در خصوص گزارشهاي نظارت و بررسي را براي اطلاع و اقدام به ادارههاي كل ارسال كند.
- به شكايات از مراكز فرهنگي رسيدگي نمايد و در صورت لزوم به ادارههاي كل براي بررسي و تهيه گزارش ارسال كند.
- اعتراض مراكز فرهنگي نسبت به تصميمات هيأت را رسيدگي و گزارش تكميلي را تهيه و مجدداً در جريان اقدام قرار دهد.
- دستورالعملها و روشهاي نظارت و ارزشيابي مراكز فرهنگي را پس از تصويب و ابلاع مجوز تأسيس به اطلاع مراكز از طريق ادارههاي كل و يا رأساً برساند.
ماده 12- در اجراي اين آييننامه، هيأت پس از بررسي گزارش دريافتي از دبيرخانه، تصميمات لازم را براساس مفاد مواد 11 و 15 (اخطار شفاهي، اخطار كتبي، تعليق جواز و تعطيل موقت مركز به مدت 3 ماه تا يك سال، لغو جواز و تعطيل دائمي مركز) حسب مورد اتخاذ و براي اجرا به دبيرخانه ابلاغ مينمايد. همچنين پس از استماع اعتراض هر شخص حقيقي و يا حقوقي ذينفع، نسبت به بررسي مجدد تصميمات گذشته اقدام و تصميم لازم را اتخاذ خواهد نمود.
ماده 13- در اجراي اين آیيننامه ادارههاي كل و دبيرخانه موظف هستند امكانات و نيروي انساني لازم براي انجام مأموريتهاي محوله را تأمين كنند.
فصل چهارم: ساير موارد
ماده 14- مراكز فرهنگي موظف هستند در اجراي امر نظارت و ارزشيابي با كارشناسان اعزامي همكاري و اطلاعات لازم را به همراه مدارك و مستندات مربوطه در اختيار آنان قرار دهند.
ماده 15- در صورت درخواست اطلاعات به صورت كتبي، مراكز فرهنگي موظف هستند ظرف مدت 15 روز اطلاعات، گزارشها و مدارك موردنظر را حسب مورد به ادارههاي كل و يا دبيرخانه ارسال كنند.
ماده 16- مراكز فرهنگي موظفند موارد زير را ظرف 15 روز به ادارههاي كل استان ذيربط اعلام نمايند:
– گزارش تغيير و يا اصلاح اساسنامه
– گزارش تغيير، استعفاء و يا فوت مديرمسئول، مؤسس و يا مؤسسان (بديهي است در صورتي كه به هر دليلي از جمله محكوميت و يا حجر مؤسس يا مؤسسان و مدير مسئول كه قادر به ادامة همكاري و عضويت و انجام وظيفه در مركز نباشد، ساير اعضاء و يا مديران و يا اشخاص ذينفع موظفند مراتب را به ادارههاي كل اطلاع دهند).
– تغيير محل و نشاني محل استقرار مؤسسه و شعبههاي آن.
ماده 17- مراكز فرهنگي موظف هستند تابلوي مناسبي كه نشاندهندة عنوان كامل و شمارة ثبت مركز در ادارة كل ثبت شركتها است، در محل كار خود نصب كنند.
ماده 18- كليه گزارشهاي رسمي، ابلاغيهها، كارت شناسايي و معرفينامههاي كارشناسان حسب مورد توسط مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان ذيربط امضاء ميشود. همچنين ابلاغ تصميمات هيأت، معرفينامهها، كارت شناسايي كارشناسان اعزامي از سوي دبيرخانه و ارسال دستورالعملها، درخواست اطلاعات، مدارك و مستندات از ادارههاي كل و يا از مراكز فرهنگي با امضاي دبير هيأت انجام ميشود.
ماده 19- دستورالعملهاي لازم در خصوص نحوة ارزشيابي و تشويق مراكز فرهنگي توسط دبيرخانه تهيه و ابلاغ خواهد شد.
ماده 20- اين آييننامه در 4 فصل، 20 ماده و 2 تبصره در تاريخ 15/5/1380 به تصويب هيأت و تأييد وزير رسيد و از آن تاريخ قابل اجراست.
موضوع آئیننامه اجرائی تاسیس مراکز، موسسات، کانونها و انجمنهای فرهنگی، “خارجیان مقیم ایران” ماده 4 ضوابط مصوب 8/8/75 شورای عالی انقلاب فرهنگی
استناد ماده 4 ضوابط و مقررات تاسیس مراکز، موسسات، کانونها و انجمنهای فرهنگی و نظارت بر فعالیت آنها مصوب جلسه مورخ 8/5/78 رای عالی انقلاب فرهنگی، آئیننامه نحوه پذیرش و بررسی تقاضاها و مدارک و چگونگی رسیدگی به صلاحیت متقاضیان تاسیس موسسات و مرکز یاد شده که از سوی سفارتخانههای کشورهای خارجی خارج از روابط دیپلماتیک معرفی میشوند و سازمانهای آزادیبخش یا اشخاص ایرانی با تابعیت خارجی درخواست صدور مجوز میشود به شرح زیر تصویب گردید.
1: تشکیل و تأسیس موسسات مذکور در ماده یک ضوابط توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی خارجی که اقامت آنها بر اساس قوانین راجع به تابعیت خارجیان در ایران از سوی وزارت امور خارجه و وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران مجاز شناخته شده و کارت اقامت معتبر یا تائیدیه از وزارتخانه یاد شده داشته باشند بلامانع است.
تبصره – وزارت امور خارجه و وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران حسب مورد مرجع تایید اقامت قانونی متقاضیان و وزارت اطلاعات مرجع برای بررسی صلاحیت متقاضیان میباشد.
2: متقاضیان تاسیس (موسسات و مدیران مسئول) مراکز فرهنگی اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی که واجد شرایط پیشبینیشده در ضوابط مقررات مصوب باشند بایستی بدواً درخواست کتبی خود را که متضمن خلاصهای از اهداف و موضوع فعالیت و برنامههای موردنظر است با ذکر چگونگی اشتغال و نشانه کامل خود تسلیم دبیرخانه هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایند.
تبصره – در خواست واصله از سوی مراکز، موسسات و سازمانهای حقوقی خارجی میبایستی منضم به نسخهای از اساسنامه ثبت شده موسسه یا تاييدیه رسمی که مورد تایید قوه قضائیه و مقامات مندرج در تبصره ذیل ماده 1 باشد با امضای بالاترین مقام مسئول شخصیت حقوقی به دبیرخانه هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی ارائه گردد.
ماده 3: دبیرخانه هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی پس از اخذ تقاضا بدوا مراتب را از مراجع ذیربط (تبصره ماده یک) استعلام خواهد نمود و پس از وصول پاسخ مدارک لازم را از متقاضی دریافت خواهند نمود.
ماده 4: موسس یا موسسان و مدیر مسئول تشکیلات فرهنگی موردتقاضای (موضوع ماده یک آییننامه) باید واجد شرایط زیر باشند:
1- داشتن مدرک کارشناسی یا معادل آن به تشخیص وزارت علوم و تحقیقات و فنآوری
2- صلاحیت علمی و تخصصی یا تجارب کافی متناسب با موضوع فعالیت
3- داشتن 6 ماه سابقه موثر فعالیت در موسسات و مراکز فرهنگی داخل یا خارج از کشور
4- داشتن امکان کافی مناسب به تشخیص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
5- دارا بودن 25 سال سن و متاهل بودن
6- محجور نبودن و عدم ورشکستگی به تقلب و تقصیر حسب اعلام مراجع ذیصلاح کشور متبوع و تایید سفارت جمهوری اسلامی ایران
7- نداشتن سوی پیشینه کیفری و موارد آن، برخورداری از حسن شهرت حسب اعلام مقامات ذیصلاح کشور متبوعه و تایید سفارت جمهوری اسلامی ایران
8- داشتن جواز اقامت یا تائیدیه از سوی مراجعه مذکور در تبصره ماده یک آئیننامه با قید تأیید صلاحیت متقاضی یا متقاضیان و مدت فعالیت موسسه
تبصره – کلیه متقاضیان باید از سوی قوه قضائیه مبنی بر نداشتن سو پیشینه کیفری در ایران مورد تایید قرار گیرند.
ماده 5: مراکز فرهنگی موضوع آئیننامه بایستی پس از تایید صلاحیت و صدور موافقت اصولی ازطرف هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی مدارک لازمه را مبنی بر دارا بدون شرایط مذکور در ماده 4 به ضمیمه سه نسخه اساسنامه و صورتجلسات انتخاب ارکان اصلی موسسه، به دبیرخانه ارائه نمایند و در اساسنامه تسلیمی صریحاً به رعایت کامل قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی ایران و ضوابط فرهنگی ملتزم شوند و فعالیت آنها باید با رعایت شئونات جمهوری اسلامی ایران بودن و مغایرتی با مصالح عمومی و مبانی فرهنگ عمومی نداشته باشد.
تبصره 1: موسسات و مراکز یاد شده صرفا به منظور آشنا ساختن ایرانیان با زبان و فرهنگ و هنر آن کشور معرفی مظاهر و علائق مشترک فرهنگی اتباع دو کشور با تصویب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اساس ضوابط و مقررات جمهوری اسلامی ایران را تاسیس میشوند.
تبصره 2: در صورتی که اساسنامه و صورتجلسات به یکی از زبانهای خارجی نوشته شده باشد ترجمه رسمی آن در سه نسخه بایستی ضمیمه شود.
ماده 6 – پس از تکمیل پرونده و تایید مدارک تسلیمی و صدور مجوز، موسسه یا مرکز فرهنگی بایستی با رعایت مقررات در اداره کل ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری به ثبت برسد و نسخهای از اساسنامه ثبت شده ممهور به مهر اداره کل ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری به دبیرخانه فرهنگی و هنری خارجیان مقیم ایران صرفا از طریق اینگونه مراکز فرهنگی رسمی ثبت شده ممکن خواهد بود.
ماده 7: نظارت بر فعالیت اینگونه مراکز بر اساس آئیننامه نظارت و ارزشیابی مراکز و موسسات فرهنگی که به تایید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیده است خواهد بود.
ماده 8: اشتغال کارکنان خارجی و ایرانی در اینگونه مراکز بر اساس قوانین و مقررات اشتغال اتباع بیگانه و قانون کار جمهوری اسلامی ایران و سایر مقررات مربوطه خواهد بود.
ماده 9: سایر مواردی که در این آئیننامه پیشبینینشده بر طبق ضوابط و مقررات تاسیس موسسات و مراکز فرهنگی مصوب 8/8/75 شورای علی انقلاب فرهنگی و با رعایت قوانین و مقررات راجع به خارجیان مقیم ایران رفتار خواهد شد.
این آئیننامه که در 7 ماده و 5 تبصره در جلسه مورخ 28/11/75 هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیده است و هر گونه تغییر مجدد در آن موکول به تصویب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی میباشد.
شماره 7581/ ت 26051 ه 29/3/1381
وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی-وزارت امور خارجه
هیأت وزیران در جلسه مورخ 22/3/1381 بنا به پیشنهاد شماره 32397/1 مورخ 22/11/1380 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به استناد اصل 138 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آیین نامه اجرائی تأسیس مراکز انجمنها و کانونهای فرهنگی و هنری خارجیان مقیم ایران را به شرح زیر تصویب نمود:
آییننامه اجرائی تأسیس مراکز انجمنها و کانونهای فرهنگی و هنری خارجیان مقیم ایران
ماده 1: مجوز تاسیس مراکز و موسسات فرهنگی و هنری برای اشخاص حقوقی یا حقیقی موضوع ماده (4) ضوابط و مقررات تاسیس مراکز، موسسات، کانونها و انجمنهای فرهنگی و نظارت بر فعالیت آنها مصوب 1375 شورای انقلاب فرهنگی با رعایت مقررات این آییننامه صادر خواهد شد.
ماده 2: مراکز و موسسات یادشده صرفا به منظور آشنا ساختن ایرانیان با زبان و فرهنگ و هنر آن کشور و معرفی مظاهر و علائق مشترک فرهنگی اتباع دو کشور در حوزه تمرکز تحقیقات پیرامون مطالعات مربوط به فرهنگ و تاریخ ایران با تصویب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اساس ضوابط و مقررات جمهوری اسلامی ایران فعالیت مینمایند.
ماده 3: تشکیل و تاسیس مراکز و موسسات مذکور در ماده یک توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی خارجی که اقامت آنها بر اساس قوانین اقامت خارجیان در ایران از سوی وزارتخانههای امور خارجه و کشور مجاز شناخته شده و کارت اقامت معتبر یا تائیدیه از سوی وزارتخانههای یاد شده داشته باشند، مشروط به عمل متقابل بلامانع است.
تبصره – وزارتخانههای امور خارجه و کشور حسب مورد مرجع تائید مصلحت سیاسی و اقامت قانونی متقاضیان و وزارت اطلاعات مرجع بررسی صلاحیت متقاضیان میباشند.
ماده 4: متقاضیان تاسیس اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی که واجد شرایط پیشبینیشده در ضوابط و مقررات مصوب باشند، بایستی درخواست کتبی خود را که متضمن خلاصهای از اهداف و موضوع فعالیت و برنامههای موردنظر است با ذکر چگونگی اشتغال و نشانی کامل خود تسلیم دبیرخانه هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایند.
تبصره – درخواست واصل شده از سوی مراکز، موسسات و سازمانهای خارجی میبایستی منضم به نسخهای از اساسنامه ثبت شده موسسه یاد شده باشد که صحت آن به تائید وزارت امور خارجه رسیده است.
ماده 5: دبیرخانه هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی پس از اخذ تقاضا، مراتب را از مراجع ذی ربط (مندرج در تبصره ذیل ماده 3) استعلام می کند و پس از وصول پاسخ، مدارک لازم را از متقاضی یا متقاضیان دریافت خواهد کرد.
ماده 6: موسس یا موسسان و مدیر مسئول تشکیلات فرهنگی مورد تقاضا باید واجد شرایط زیر باشند:
1: داشتن مدرک کارشناسی یا معادل آن به تشخیص وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم تحقیقات و فناوری حسب مورد.
2: صلاحیت علمی، فرهنگی، هنری و تخصصی یا تجربه کافی متناسب با موضوع فعالیت.
3: داشتن 6 ماه سابقه موثر فعالیت در موسسات و مراکز فرهنگی داخل یا خارج از کشور
4: داشتن امکانات کافی مناسب با تشخیص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
5: دارا بودن 25 سال سن و متاهل بودن
6: محجور نبودن و عدم ورشکستگی به تقلب و تقصیر حسب اعلام مراجع ذیصلاح کشور متبوع و تائید سفارت جمهوری اسلامی ایران
8: داشتن جواز اقامت یا تائیدیه از سوی مراجع مذکور در تبصره ماده یک آییننامه با قید تائید صلاحیت متقاضی یا متقاضیان و مدت فعالیت موسسه
ماده 7: مراکز فرهنگی موضوع آییننامه بایستی پس از تائید صلاحیت و صدور موافقت اصولی از طرف هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی مدارک لازم مبنی بر دارا بودن شرایط مذکور در ماده 5 را به ضمیمه 3 نسخه اساسنامه و صورتجلسات انتخاب ارکان اصلی موسسه به دبیرخانه ارایه نمایند. مراکز یاد شده موظفند در اساسنامه تسلیمی الزام خود را به رعایت کامل قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی ایران و ضوابط فرهنگی موجود اعلام نمایند و فعالیت آنها منطبق با شئونات جمهوری اسلامی ایران و مغایر با مصالح عمومی و مبانی فرهنگ عمومی نباشد.
تبصره – در صورتی که اساسنامه و صورتجلسات به یکی از زبانهای خارجی نوشته شده باشد، ترجمه رسمی آن در 3 نسخه بایستی ضمیمه شود.
ماده 8: پس از تکمیل پرونده و تائید مدارک تسلیمی و صدور مجوز، موسسه یا مرکز فرهنگی بایستی با رعایت مقررات در اداره کل ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری به ثبت برسد و نسخهای از اساسنامه ثبت شده مهر شده به مهر اداره کل مذکور به دبیرخانه هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی تسلیم شود و از تاریخ ثبت فعالیت موسسه یا مرکز فرهنگی مجاز شناخته میشود و اقدام به هر گونه فعالیت فرهنگی و هنری خارجیان مقیم ایران صرفا از طریق این گونه مراکز فرهنگی رسمی ثبت شده ممکن خواهد بود.
ماده 9: نظارت بر فعالیت این گونه مراکز بر اساس آییننامه نظارت و ارزشیابی مراکز و موسسات فرهنگی که به تائید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیده است، خواهد بود.
ماده 10: اشتغال کارکنان خارجی و ایرانی در این گونه مراکز براساس قوانین و مقررات اشتغال اتباع بیگانه و قانون کار جمهوری اسلامی ایران و سایر مقررات مربوط خواهد بود.
موضوعات پيشنهادي فعاليتهاي فرهنگي، هنري جهت انتخاب و درج در اساسنامه
بخش اول : فعاليتهاي عمومي
1- گردآوري، تأليف، تدوين مقالات، ترجمه (غيررسمي) متون و كتاب به زبانهاي خارجي و يا بالعكس
2- حروفچيني، ويرايش و تصحيح، تنظيم، طراحي و صفحهآرايي كتاب و نشريه
3- برگزاري جلسات در خصوص معرفي، بررسي و نقد كتاب و نشريه
4- مشاركت در برگزاري همايش و سمينار و همكاري در برپايي نمايشگاه و جشنوارههاي فرهنگي هنري
5- انجام مطالعات و تحقيقات در موضوعات متناسب با اهداف و فعاليتهاي مؤسسه و اجراي طرحهاي پژوهشي
6- گردآوري و تدوين مجموعههاي مستند دربارة مسائل فرهنگي، اجتماعي و تاريخي ايران و ساير كشورها
7- طراحي و اجراي نظامهاي اطلاعرساني، طراحي سايت، بانكهاي اطلاعاتي و يا ايجاد كتابخانه براي سازمانها و مؤسسات در زمينههاي فرهنگي هنري، علوم قرآني و معارف اسلامي
8- گردآوري، تنظيم، تدوين و انتشار نمايهنامه و فهرستهاي موضوعي در زمينههاي گوناگون
9- عرضة و مبادله محصولات فرهنگي هنري داراي مجوز از قبيل: كتاب، مطبوعات، نوارهاي صوتي و تصويري، سي دي، فيلمهاي ويدئويي و اقلام رايانهاي مجاز به ويژه در زمينههاي معارف اسلامي و ادبيات فارسي
10- برگزاري نشستهاي فرهنگي، ادبي، شعر و شاعران
11- ارائه خدمات پيمان مديريت براي اجراي پروژههاي فرهنگي هنري
بخش دوم: فعاليتهاي خاص
الف- فعاليتهاي فرهنگي:
1- انجام فعاليتهاي انتشاراتي به منظور انتشار كتاب (با اخذ مجوز لازم)
2- تهيه و توزيع كتاب در داخل و خارج از كشور
3- تأسيس و تجهيز مراكز چاپ و نشر
4- برگزاري نمايشگاههاي كتاب (عمومي و موضوعي)
ب- فعاليتهاي سينمايي و سمعي و بصري:
1- تهيه فيلمهاي تلويزيوني، ويدئويي، انيميشن و رايانهاي بلند و كوتاه اعم از داستاني، مستند، آموزشي، صنعتي و تاريخي متناسب با اهداف مؤسسه و مطابق با ضوابط مربوطه.
ج- فعاليتهاي مطبوعاتي و تبليغاتي:
1- انتشار نشريات تخصصي، ويژهنامه و نشريه داخلي
2- تأسيس خبرگزاري در زمينههاي عمومي و يا تخصصي
3- مشاوره در اجراي برنامههاي تبليغاتي و روابط عمومي
4- تأسيس دفاتر نمايندگيهاي مطبوعاتي و ساير رسانهها
5- قبول نمايندگي و يا تأسيس دفاتر جهت توزيع نشريات و يا ايجاد فروشگاه براي عرضة مستقيم مطبوعات
6- طراحي و برگزاري نمايشگاههاي مطبوعاتي عمومي و يا تخصصي
7- تأسيس دفتر خدماترساني به خبرنگاران و روزنامهنگاران
د- فعاليتهاي هنري:
1- تأسيس نگارخانه و يا برگزاري نمايشگاههاي هنري
2- برگزاري جشنوارههاي هنري
3- برگزاري هنرهاي نمايشي
4- تأسيس مركز تهيه و تكثير آثار صوتي و شنيداري
5- تأسيس استوديوهاي صدابرداري
6- اعزام گروههاي هنري و يا دعوت از آنان براي اجراي مراسم
ه- فعاليتهاي آموزشي:
طراحي و برگزاري دورههاي آموزشي مهارتي فرهنگي و هنري در حوزههاي:
الف- هنرهاي تجسمي: نقاشي (پرتره- اجراي روي سطوح بزرگ مانند ديوار ساختمان)، طراحي، حجمسازي، گرافيك، نگارگري، خوشنويسي، عكاسي، گرافيك كامپيوتر، چهرهسازي
ب- هنرهاي نمايشي در انواع: عروسكي، كمدي و طنز، آئيني و مذهبي، تله تئاتر و نمايش ويژه گروههاي خاص (دانشجويي- بانوان و …)، كارگرداني، بازيگري، نمايشنامهنويسي، طراحي صحنه، نورپردازي، صدابرداري، چهرهآرايي، طراحي لباس، گريم و چهرهپردازي، قرآني، نهجالبلاغه، معارف اسلامي، ليتوگرافي، سفالگري، كتابداري، هنرهاي دستي، فيلمسازي، تدوين، فيلمنامهنويسي، نورپردازي، چهرهسازي، روزنامهنگاري، خبرنگاري، طراحي دكوراسيون، ويراستاري، روابط عمومي، طراحي و صفحهآرايي كتاب و نشريات، چاپ و صحافي، فيلمبرداري، داستاننويسي، بررسي و نقدكتاب و …
نكات قابل ملاحظه در زمينه انتخاب زمينههاي فعاليت:
- حداكثر امكان موضوع فعاليتهاي انتخابي تا 10 مورد ميباشد.
- موضوع فعاليتهاي انتخابشده در بخش دوم در زمينه «فعاليتهاي خاص » ميبايست به شرط داشتن تجربه و سوابق كاري مؤثر و يا داشتن رشته تحصيلي مرتبط با موضوع درخواستي انتخاب گردد.
- موسسه پس از اخذ مجوز لازم فعالیتهای خاص مصوب از مراجع مربوطه و با رعایت ضوابط و مقررات هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی مجاز به انجام فعالیتهای مذبور میباشد.
مدارك لازم جهت تكميل و ارائه:
1- تقاضاي تأسيس با ذكر دلايل توجيهي و اعلام اهداف و زمينة اصلي فعاليت
2- تصوير تمام صفحات شناسنامه (يك نسخه)
3- تصوير آخرين مدرك تحصيلي يا معادل آن (مدرك كارشناسي يا بالاتر)
4- تصوير گواهي انجام خدمت وظيفة عمومي و يا ارائه برگ معافيت دائم (در مورد مشمولان)
5- اصل گواهي عدم سوء پيشينة كيفري مؤثر
6- عكس 4×3 جديد (4 قطعه) (با درج نام و نام خانوادگي در پشت كليه عكسها)
7- اساسنامه (1 نسخه) به انضمام صورتجلسات انتخاب اركان اصلي
8- تكميل پرسشنامههاي “درخواست تأسيس” و “مشخصات انفرادي”
9- ارائه سوابق فعاليتهاي فرهنگي هنري (متناسب با زمينة فعاليتهاي درخواستي)
شرايط و مدارك مورد نياز اعضاي هيأت مؤسس و مدير مسئول
رديف | شرايط | مدارك مورد نياز |
1 | تابعيت جمهوري اسلامي | تقاضاي تأسيس با ذكر دلايل توجيهي و اعلام اهداف و زمينة اصلي فعاليت |
2 | دارا بودن حداقل 27 سال | تصوير تمام صفحات شناسنامه (يك نسخه) |
3 | داشتن مدرك كارشناسي يا معادل آن به تشخيص مراجع ذيربط | تصوير آخرين مدرك تحصيلي يا معادل آن (مدرك كارشناسي يا بالاتر) |
4 | انجام خدمت وظيفه عمومي و يا معافيت دائم | تصوير گواهي انجام خدمت وظيفة عمومي و يا ارائه برگ معافيت دائم (در مورد مشمولان) |
5 | نداشتن سوء پيشينة كيفري مؤثر و برخورداري از حسن شهرت | اصل گواهي عدم سوء پيشينة كيفري مؤثر |
6 | محجور نبودن و عدم ورشكستگي به تقلب و تقصير | عكس 4×3 جديد (4 قطعه) (با درج نام و نام خانوادگي در پشت كليه عكسها) |
7 | داشتن امكانات كافي مناسب به تشخيص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي | اساسنامه (1 نسخه) به انضمام صورتجلسات انتخاب اركان اصلي |
8 | صلاحيت علمي و تخصصي يا تجارب كافي متناسب با موضوع فعاليت (براي تقاضاي مراكز تك منظوره) | تكميل پرسشنامههاي «درخواست تأسيس» و «مشخصات انفرادي» |
9 | داشتن سابقه مؤثر فعاليت در مؤسسات و مراكز فرهنگي چند منظوره (براي متقاضي مراكز چند منظوره) | ارائه سوابق فعاليتهاي فرهنگي هنري (متناسب با زمينة فعاليتهاي درخواستي) |
شايان ذكر است كلية فتوكپيهاي مدارك از قبيل: شناسنامه، كارت پايان خدمت و … بايد از كاغذ A5 كوچكتر نبوده و فتوكپي مدارك تحصيلي از يك صفحه كاغذ A4 بزرگتر نباشد و تمامي آنها با اصل مطابقت داده شده و توسط گيرندة مدارك عبارت يا مهر «رونوشت (يا تصوير) برابر اصل است» بر روي آنها زده و امضاء شود.
منبع: سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
درود
بنده قصد تاسیس اموزشکاه نقاشی دارم؛ سوالم اینه که اگر بخواهم نقاشی با ابزارهای دیجیتال و آنلاین و نقاشی بدون ابزارهای دیجیتال در اموزشگاه تدریس شود، موسسه فرهنگی هنری چندمنظوره محسوب میشود یا تک منظوره؟
سلام
کاربر محترم برای تأسیس آموزشگاه نقاشی (هنرهای تجسمی) باید رأسا نسبت به اخذ مجوز آموزشگاه هنرهای تجسمی از وزارت ارشاد یا سازمان فنی و حرفهای اقدام کنید.
سلام وقت بخیر
فردی که موسسه فرهنگی هنری تک منظوره دارد، اگر بخواهد آنرا به موسسه فرهنگی هنری چندمنظوره تبدیل کند چه مراحلی را باید طی کند؟ لطفا راهنمایی بفرمایید
سلام
کاربر محترم تبدیل موسسه فرهنگی هنری تک منظوره به چند منظوره امکانپذیر نیست.
سلام ایا تاسیس اموزشگاه خوشنویسی و نقاشی چند منظوره محسوب میشه؟؟؟
سلام
کاربر محترم برای تأسیس آموزشگاه نقاشی (هنرهای تجسمی) باید رأسا نسبت به اخذ مجوز آموزشگاه هنرهای تجسمی از وزارت ارشاد یا سازمان فنی و حرفهای اقدام کنید.
سلام وقت بخیر
آیا بعد از اخذ مجوز یک موسسه فرهنگی و هنری چندمنظوره، میتوان شعبه های دیگری در همان شهر افتتاح کرد؟
باتشکر
سلام
کاربر محترم خیر، امکان اخذ شعبه از موسسه فرهنگی هنری چند منظوره نمیباشد.
سلام
آموزشگاه خوشنویسی دارم میخوام مجوز رو به آموزشگاه هنرهای تجسمی تغییر بدم لطفا راهنمایی بفرمایید
سلام
کاربر محترم برای مشاوره در این زمینه با کارشناسان مؤسسه اندیشه آسیا تماس حاصل فرمایید.
درود وقت بخیر لطفا در موزد شرایط سنی ، مدرک تحصیلی و وضعیت خدمت سربازی اقایون برا گرفتن مجوز موسسه هنری چندمنظوره توضیع بدین.
سلام
کاربر محترم برای مشاوره در این زمینه با کارشناسان مؤسسه اندیشه آسیا تماس حاصل فرمایید.
سلام
از چه رگانی باید مجوز بگیرم؟
ایا وام تعلق میگیره ؟
سلام
کاربر محترم مرجع صدور مجوز موسسات فرهنگی هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میباشد.
سلام وقتتون بخیر
ایا مالیات هم شامل این موسسات میشود؟
سلام
کاربر محترم موسسات فرهنگی هنری معاف از مالیات میباشند.