این روزها تقاضا برای اخذ مجوز مهد کودک بسیار بیشتر از گذشته شده است، به نظر شما علت چیست؟ اگر بگوییم که کودکان مهمترین داراییهای یک جامعه به شمار میروند اصلا بیراه نگفتهایم. در واقع باید باور کنیم که آینده یک مملک در دستان کودکان امروز است، پس باید به دنبال راهکاری اساسی برای پرورش نیروهای کار آینده باشیم. جوامع پیشرفته به خوبی بر اهمیت رشد و تربیت کودکان واقف هستند و سعی دارند تا با برگزاری دورههای آموزشی مناسب، نیروی کار آینده مملکت خود را به بهترین شکل ممکن پرورش دهند.
کودکان مهمترین داراییهای هر مملکتی هستند، به همین دلیل میتوان با آموزش و پرورش صحیح آنها آیندهای روشن را برای این مرز و بوم رقم زد.
در این مطلب پس از پرداختن به اهمیت وجود مهدکودک و انواع آنها، شرایط تاسیس مهد کودک هم بیان میکنیم و مراحل اخذ مجوز مهد کودک را توضیح میدهیم و شما را راهنمایی میکنیم که برای طی نمودن فرآیند اخذ مجوز مهد کودک به کجا مراجعه کنید.
ضرورت حضور کودکان در مهد کودک
حتما تاکنون تصویر کودکانی را که دست در دست والدین به مهد کودک میروند دیدهاید، این صحنه یکی از اتفاقهای رایج در کلان شهرهای کشور به حساب میآید. در واقع اشتغال مادر و پدر عامل اصلی ثبتنام کودکان در مهد کودک به شمار میرود، به همین دلیل در شهرهای بزرگی مثل پایتخت و سایر کلان شهرها کودکان پیش از سن مدرسه برای آموزش مناسب و مراقبتهای کافی به مهد کودک فرستاده میشوند.
جالب است بدانید که بر طبق تحقیقات کودکانی که پیش از مدرسه به مهد کودک میروند، در سنین بزرگسالی افراد مستقل و موفقتری هستند. بسیاری از افراد معتقدند که فرستادن کودکان به مهد کودک ظلم بزرگی در حق آنها خواهد بود، همین نگرش موجب شده است تا ثبتنام کودکان در مهد کودک در شهرهای کوچک با استقبال کمتری مواجه باشد، لازم است بدانید که چنین نگرشی کاملا اشتباه است. در واقع حضور کودکان در مهد کودک بستر مناسب و ایدهآلی را برای پرورش روح، تخیلات، ابتکارات، مهارتها و … فراهم میکند. در همین راستا، کارشناسان حوزه کودک همواره بر اهمیت حضور کودکان در مهد کودک پرداختهاند.
کودکان زیر هفت سال در دین مبین اسلام از جایگاه بسیار مهمی برخوردار هستند، جالب است بدانید که به تازگی دانشمندان جوامع پیشرفته در پی تحقیقات گسترده بر اهمیت این موضوع پی بردهاند. این تحقیقات به ما اهمیت حضور کودک در مهدکودک را گوش زد کردند، البته میدانیم که والدین به عنوان مسئول اصلی تربیت، مراقبت و محافظت از کودکان شناخته میشوند، اما باید اعتراف کرد که مهارتهای والدین برای حفاظت و آموزش کودکان بسیار اندک است، در واقع با استفاده از تخصص و مهارت مربیان کاربلد و دلسوز میتوان بیشترین تاثیر را بر روح و روان کودکان گذاشت، تاثیراتی که در سالهای بزرگسالی با آنها همراه خواهد شد.
اهمیت آموزش در کودکان 3 تا 7 سال
باید این را بدانید که طلاییترین روزهای زندگی انسان در سنین 3 تا 7 سالگی رقم میخورد، در واقع در این بازه سنی وجود کودکان همانند خاکی حاصلخیز است که میتوان با کاشت بذر مهارت و آموزش در وجودشان، آیندهای روشن را برای این مرز و بوم رقم زد.
بر طبق تحقیقات به دست آمده، کودکانی که در سنین 3 تا 7 سالگی به خوبی آموزش دیده باشند از توانمندیهای بیشتری در سنین بزرگسالی برخوردار میشوند، در نتیجه میتوان با پرورش صحیح کودکان به رشد جامعه و محقق کردن اهداف متعالی در سالهای نه چندان دور کمک کرد.
آموزش و پرورش کودکان در مملکت ما از اهمیت بسیار ویژهای برخوردار است، به همین دلیل نظارت دقیقی بر فرآیند اخذ مجوز مهد کودک حکم فرما است، زیرا در جامعه ما باید آموزشها منطبق با فرهنگ، اعتقادات و سیاستهای تربیتی ایرانی-اسلامی باشد که این حساسیتهای موجود، تاسیس مهد کودک را کمی دشوار کرده است.
هدف اصلی در تمامی مهد کودکها، تربیت انسانهای دارای عزت نفس و ماهر است، مربیان با آموزش کودکان در حوزههای مختلف، علاقمندی و توانمندی آنها را به درستی شناسایی میکنند.
اگر در خصوص تاسیس مهدکودک سوالاتی دارید میتوایند با متخصصان ما تماس بگیرید تا تمام سوالهای شما را پاسخگو باشند.
حوزههای فعالیتی پرطرفدار برای اخذ مجوز مهد کودک
شاید تصور کنید که حوزه فعالیتی تمامی مهد کودکها یکسان است، در صورتی که اینچنین نیست و مهد کودکهای مختلفی با حیطههای کاری متنوع به منظور رشد و تربیت کودکان فعالیت دارند، مراحل اخذ مجوز مهد کودک برای هر کدام از این نوعها متفاوت است و روند متفاوتی دارد. در ادامه پرطرفدارترین مهد کودکهای فعال در کشور را معرفی خواهیم کرد:
مهد کودک تمام وقت: مهد کودکی است که از ساعات اولیه روز به مدت 8 ساعت فعالیت دارد.
مهد کودک نیمه وقت: مهدکودکی است که روزانه به مدت 4 ساعت در نوبت صبح یا بعدازظهر فعالیت مینماید.
مهدکودک پاره وقت: مهدکودکی است که روزانه کمتر از 4 ساعت در تمام ایام هفته یا صرفا در روزهای خاص فعالیت دارد.
مهد کودک تخصصی: مهد کودکی است که ضمن انجام فعالیتهای مهد کودک منطبق با نیازهای کودکان و توانمندیهای ایشان در یک یا چند رشته فرهنگی هنری ورزشی و … به طور تخصصی با حضور مربیان واجد مدرک کارشناسی یا بالاتر در رشته مربوط فعالیت دارد.
مهد کودک شبانه روزی: مهدکودکی است که به صورت 24 ساعته فعالیت دارد.
مهد کودک شبانه: مهدکودکی است که به صورت شبانه از ساعت 17 تا 7 صبح روز بعد فعالیت دارد .
مهد کودک غیرانتفاعی: مهدکودکی است که توسط افراد خیر و موسسات خیریه به منظور ارائه خدمات ذیربط به صورت رایگان به کودکان اقشار نیازمند و آسیبپذیر تاسیس میشود.
روستا مهد: روستا مهد فضای مناسبی برای آموزش و پرورش کودکان روستایی است، این نوع مهدکودک در روستاهای کشور دایر میشود تا مراقبتها و آموزشهای مناسب را به کودکان 3 تا 6 سال ارائه دهد.
مهد قرآنی: در مهدهای قرآنی، هدف اصلی ارتقای دانش و مهارتهای دینی و قرآنی کودکان است، از همین رو آموزههای مختلفی در این حوزه به آنها عرضه میشود.
مهد مساجد: در مهد مساجد کودکان به خوبی با فرهنگ ارتباط با مسجد آشنا میشوند زیرا به منظور آموزش آنها از فضای فیزیکی مسجد و امکانات موجود در آن استفاده میشود، کودکان در مهد مساجد به خوبی با خدمات فرهنگی و آموزشی مساجد آشنا میشوند و راهکارهای کمکرسانی به همنوعان خود را فرا میگیرند.
اهداف کلی در مهد کودکها با حوزههای کاری مختلف
اگر چه مهدکودکها حوزههای کاری مختلفی دارند و با نامهای متنوعی شناخته میشوند، اما هدف اصلی در تمامی آنها یکسان است. در واقع هدف اصلی در تمامی مهد کودکها پرورش انسانهای ارزشمندی است که به خوبی با ارزشهای اخلاقی و انسانی آشنا هستند و با درایت کافی در خصوص ارتقای مهارتهای خود گام برمیدارند.
به این ترتیب تمامی مهد کودکها دارای اهداف مشترکی هستند. این اهداف عبارتند از:
- ارتقای مهارتهای اجتماعی در کودکان و مدیریت صحیح هوش هیجانی در آنها
- نگهداری از کودکان با هدف رشد و تعالی آنها
- شناسایی علاقمندی و مهارتهای قوی کودکان و اعلام آنها به والدین برای جهت دادن به آموزشها و فعالیتهای آتی کودک
- آشنا کردن کودک با فرهنگ ایرانی-اسلامی
- ارتقای اعتماد به نفس در کودکان
- آشنا کردن کودک با محیط زیست و ایجاد حس احترام به طبیعت در کودک
با توجه با توضیحات بالا از اهمیت وجود مهد کودک مطلع شدیم و حال به پاسخ سوالهایی از قبیل برای گرفتن مجوز مهد کودک به کجا مراجعه کنیم، مراحل اخذ مجوز مهدکودک چیست؟ و یا شرایط اخذ مجوز مهد کودک چیست؟ میپردازیم.
شرایط تاسیس مهد کودک
در سالهای اخیر تغییرات زیادی در خصوص اخذ مجوز مهد کودک به وجود آمده است. در سالهای گذشته سازمان بهزیستی کشور به عنوان مرجع صدور اخذ مجوز مهد کودک معرفی شده بود. اما حالا که اهمیت مهد کودکها به عنوان بستری مناسب برای رشد، تربیت و تعالی منابع انسانی کشور بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است، حساسیت برای صدور مجوز مهد کودک بیشتر شده است.
در همین راستا مقام معظم رهبری به دلیل جایگاه والای مهدکودکها در کشور، وزارت آموزش و پرورش را به عنوان متولی اصلی مهد کودکها معرفی کرده است. بر طبق فرمایش رهبری وظیفه صدور مجوز مهد کودک از عهده سازمان بهزیستی کشور برداشته شد، به این ترتیب به سازمان ویژهای نیاز است که به طور دقیق و جدی به عملکرد مهد کودکها نظارت داشته باشد. پس از بررسیهای فراوان سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک که از زیر مجموعههای وزارت آموزش و پرورش است به عنوان مرجع صدور مجوز مهد کودک انتخاب شد.
در واقع تا زمانی که این سازمان تاسیس شود، مهد کودکهایی که پیشتر مجوز مهد کودک را دریافت کردهاند، بر طبق استانداردهای پیشین به فعالیت خود ادامه خواهند داد.
با توجه به متوقف شدن فرآیند صدور مجوز مهد کودک و همچنین پیچیدهتر شدن شرایط اخذ مجوز مهد کودک، متقاضیان تاسیس دچار سردرگمی شدهاند، به همین دلیل بهتر است تا برای کسب آگاهیهای کافی از افراد کاربلد این حوزه کمک گرفته شود مخصوصا با توجه به مجوز مهدکودک 1401 که تغییراتی نسبت به مجور مهدکودک 1400 داشته است.
شما میتوانید برای آشنایی با باید و نبایدهای شرایط تاسیس مهدکودک با شماره تلفن 88906598-021 تماس حاصل کنید و از کارشناسان مجموعه مشاورین اندیشه آسیا کمک بگیرید.
۶ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
سلام خسته نباشید
با مدرک لیسانس فیزیک میشه مهدکودک تاسیس کرد؟ یا فقط رشته های خاصی میتونن؟
سلام
کاربر محترم در شرایط جدید برای تأسیس مجوز مهدکودک اولویت با رشتههای انسانی و یا رشتههای مرتبط با تعلیم و تربیت کودک است، برای مشاوره بیشتر با کارشناسان مؤسسه اندیشه آسیا تماس حاصل فرمایید.
برای راه اندازی مهد کودک وام هم تعلق میگیره؟؟
سلام
کاربر محترم خیر
سلام برای گرفتن مجوز مهدکودک چه مدارکی میخوایم؟
سلام
کاربر محترم برای مشاوره در این زمینه با کارشناسان مؤسسه اندیشه آسیا تماس حاصل فرمایید.