اخذ مجوز نشر دیجیتال (رسانه‌های دیجیتال)

24 دیدگاه
اخذ مجوز رسانه‌های دیجیتال

به لطف پیشرفت تکنولوژی، زندگی همه ما روز به روز در حال تغییر است. در سال‌های نه چندان دور افراد مختلف آشنایی چندانی با رسانه‌های دیجیتال نداشتند اما حالا این رسانه‌ به قدری در زندگی ما وارد شده است که افراد مسن و کودکان هم شیوه استفاده از آن را یاد گرفته‌اند. باید اعتراف کنیم که رسانه‌های دیجیتال به زندگی روزمره همه ما وارد شده است و ما برای پاسخگویی به اغلب نیازمندی‌هایمان به این فضای نوظهور نیاز داریم. به همین دلیل است که در چند سال اخیر تقاضا برای اخذ مجوز رسانه‌های دیجیتال (نشر دیجیتال) بیشتر از گذشته شده است.

با پیشرفت تکنولوژی بستر تازه‌ای به وجود آمده است که می‌توان به کمک آن در کوتاه‌ترین زمان به انواع محتوا دسترسی پیدا کرد. این بستر تازه که در چند سال اخیر با سرعت زیادی در حال رشد است، به نام رسانه‌های دیجیتال شناخته می‌شود.

تاثیر رسانه‌های دیجیتال

همه ما به خوبی می‌دانیم که رسانه‌های دیجیتال قدرت و سیطره وسیعی دارند. جذابیت زیاد این رسانه موجب شده است تا روز به روز بر تعداد علاقمندان به این فضا افزوده شود، محبوبیت رسانه‌های دیجیتال به قدری بالا رفته است که حالا جوامع و افراد سنتی نیز رو به این رسانه آورده‌اند. رسانه‌های دیجیتال با زندگی امروزی بشر عجین شده‌اند و بسیاری از اقدامات را آسان‌تر از قبل کرده‌اند.

ویژگی‌های رسانه‌های دیجیتال

  • وجود محتوای رنگارنگ: شما می‌‌توانید به لطف رسانه‌های دیجیتال به انوع محتواهای آموزشی، خبری، هنری، ورزشی و … دسترسی پیدا کنید.
  • دامنه انتشار وسیع: با گسترش تکنولوژی و فضای اینترنت محتوای رسانه‌های دیجیتال در کسری از ثانیه در نقاط مختلف دنیا جابجا می‌شوند.
  • داشتن قابلیت تعامل: در عصر حاضر که تعاملات اجتماعی حلقه گمشده انسان‌ها است، رسانه‌های دیجیتال فضای مناسبی را برای تعاملات اجتماعی مجازی فراهم کرده است.
  • داشتن مخاطبینی با نگرش‌های مختلف: یکی از جذابیت‌های رسانه‌های دیجیتال حضور مخاطبینی با نگرش‌های متفاوت است، به همین دلیل شما می‌توانید در هر زمینه‌ای از نظرات و اعتقادات افراد مختلف استفاده کنید.
  • دسترسی آسان: خوب یا بد یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های رسانه‌های دیجیتال دسترسی آسان است، به همین دلیل شما می‌توانید در هر کجای دنیا به راحتی به رسانه‌های دیجیتال دسترسی داشته باشید.
  • جذابیت بالا: یکی از اهداف رسانه‌های دیجیتال جذب هر چه بیشتر مخاطبین است، به همین دلیل است که روز به روز سعی بر تولید محتواهای منحصر به فرد بیشتر می‌شود، شما می‌توانید محتواها را در قالب تصویر، ویدئو و یا متن دریافت کنید.

برای فعالیت در بخش رسانه‌های دیجیتال باید به منظور اخذ مجوزهای لازم اقدام شود، هدف از اخذ مجوز، نظارت دقیق بر عملکرد و محتوای تولیدی است.

چرا به اخذ مجوز رسانه‌های دیجیتال (نشر دیجیتال) نیاز است؟

اگر نیم نگاهی به سال‌های نه چندان دور داشته باشید، متوجه می‌شوید که در چند سال گذشته سبک و سیاق تولید محتوا در جامعه ما تفاوت فاحشی پیدا کرده است. در چندین سال گذشته رسانه‌های مختلف و روزنامه‌های چاپی محتوای خود را در بازه زمانی مشخصی منتشر می‌کردند، ضمن اینکه پیش از انتشار محتوا، نظارت دقیقی بر آن وجود داشت.

از آنجایی که سرعت رشد و پیشرفت رسانه‌های دیجیتال در سرتاسر دنیا بسیار زیاد بود، متاسفانه آغاز کار این رسانه در سرتاسر جهان با نظارت دقیقی همراه نبود. بدون شک نبود نظارت دقیق بر محتوای موجود در رسانه‌های دیجیتال آسیب‌های جدی اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و … را به همراه داشت.

همین موضوع موجب شد تا فرآیند اخذ مجوز رسانه دیجیتال (نشر دیجیتال) به نیازی اساسی برای آغاز فعالیت رسانه‌های این‌چنینی تبدیل شود. قطعا اخذ مجوز کمک می‌کند تا نگاه دقیق‌تری بر تولید محتواهای رسانه‌های دیجیتال باشد.

در جامعه ما حرکت انسان‌ها به سمت رشد و تعالی بسیار ارزشمند است، به همین دلیل سعی بر این است تا با نظارت دقیق بر محتوای تولیدی رسانه‌های دیجیتال، بستر مناسبی برای حرکت انسان‌ها در این مسیر فراهم شود.

در واقع در کشور ما تمامی محتواهای تولیدی در رسانه‌های دیجیتال به محتواهای بومی، ایرانی و اسلامی تبدیل می‌شود تا رسانه‌های دیجیتال به یک فضای امن برای خانواده تبدیل شود.

اخذ مجوز رسانه دیجیتال (نشر دیجیتال) چگونه است؟

تمامی افرادی که قصد نشر دیجیتال (انتشار محتوا در سایت‌ها و بستر اینترنت) را داشته باشند، باید از یکی از روش‌های نشر حامل و یا نشر برخط استفاده کنند. به طور کلی همان طور که پیشتر اشاره شد باید برای انتشار محتوای رسانه‌های دیجیتال بر طبق قوانین، شرایط و ضوابط از پیش تعریف شده جلو رفت و برای اخذ مجوزهای لازم نشر اقدام نمود.

افرادی که قصد نشر دیجیتال بر خط را داشته باشند، باید به منظور کسب پیش‌زمینه‌های لازم به مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال و وزارت ارشاد رجوع نمایند و پس از کسب مجوزهای اولیه برای تولید و عرضه محتوای موردنظر خود اقدام کنند.

اگرچه هدف نشر بر حامل دیجیتال باشد، باید برای اخذ مجوزهای لازم بر طبق قوانین دیگری جلو رفت. اخذ پروانه انتشار، اخذ مجوز تکثیر، اخذ هولوگرام و … برخی از گام‌های اساسی برای نشر بر حامل دیجیتال به شمار می‌رود.

پیچیدگی‌های اخذ مجوز رسانه‌های دیجیتال (نشر دیجیتال)

باید اعتراف کرد که با توجه به پیچیدگی رسانه‌های دیجیتال و نیاز به اعمال ممیزی در تولید محتواهای مختلف باید برای نظارت دقیق بر عملکرد رسانه‌های دیجیتال از مراجع مختلفی به منظور ارائه مجوز کمک گرفت.

در واقع با توجه به حوزه فعالیت، نوع نشر و … به مجوزهای مختلفی نیاز است که برای اخذ هر یک از این مجوزها باید به مراجع صدور مختلفی رجوع شود، ولی مرجع اصلی در این زمینه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌باشد.

به همین دلیل به تمامی افراد توصیه می‌شود تا به منظور پیشبرد سریع و آسان، راه پرفراز و نشیب اخذ مجوز‌های رسانه‌های دیجیتال از افراد کاربلد در این حوزه کمک گرفته شود.

اخذ مجوز رسانه‌های دیجیتال (نشر دیجیتال) همراه با مجموعه مشاورین اندیشه آسیا

طی کردن مراحل اداری مختلف اخذ مجوز رسانه‌های دیجیتال برای افرادی که از تجربه کافی در این عرصه برخوردار نیستند بسیار دشوار و زمان‌بر است، بهتر است در همان ابتدای کار از افراد ماهر و متخصص این حوزه کمک گرفته شود.

مجموعه مشاورین اندیشه آسیا با شناسایی این نیازمندی، گروهی از کارشناسان ماهر، باتجربه و کاربلد را گرد هم آورده است تا متقاضیان را برای سرعت بخشیدن به فرآیند اخذ مجوز رسانه‌های دیجیتال (نشر دیجیتال) یاری دهد.

شما می‌توانید با شماره تلفن 88906598-021 تماس حاصل فرمایید و سوالات اولیه خود را در خصوص اخذ مجوز رسانه‌های دیجیتال مطرح نمایید.

سوالات متداول تاسیس و یا اخذ مجوز رسانه‌های دیجیتال (نشر دیجیتال)

به سوالات متداول شما در زمینه اخذ مجوز رسانه‌های دیجیتال (نشر دیجیتال) پاسخ داده‌ایم:

1- آیا واگذاری مجوز موسسه رسانه‌های دیجیتال (نشر دیجیتال) امکان‌پذیر است؟

خیر، واگذاری موسسه رسانه‌های دیجیتال (نشر دیجیتال) ممنوع و غیرقانونی بوده و ابطال پروانه متخلفین را به همراه خواهد داشت، برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.

2- آیا خرید مجوز موسسه رسانه‌های دیجیتال (نشر دیجیتال) امکان‌پذیر است؟

خیر، خرید موسسه رسانه‌های دیجیتال (نشر دیجیتال) تخلف محسوب می‌شود و غیرقانونی می‌باشد.

3- آیا فروش مجوز موسسه رسانه‌های دیجیتال (نشر دیجیتال) امکان‌پذیر است؟

خیر، فروش موسسه رسانه‌های دیجیتال (نشر دیجیتال) تخلف محسوب می‌شود و غیرقانونی می‌باشد.

4- حداقل مدرک تحصیلی برای متقاضی تاسیس موسسه نشر دیجیتال حقیقی چقدر می‌باشد؟

حداقل مدرک تحصیلی دیپلم می‌باشد.

5- آزمون تاسیس رسانه‌های دیجیتال شامل چند سوال و حداقل نمره قبولی چقدر است؟

شامل ۲۰ سوال و می‌بایست حداقل حائز نمره ۱۲ از ۲۰ باشید.

6- در صورت عدم قبولی در آزمون تاسیس نشر دیجیتال چه باید کرد؟

در صورت عدم قبولی در نوبت اول متقاضی به مدت یک هفته مهلت دارد روزانه یکبار در آزمون شرکت کرده و قبولی را کسب کند.

7- اخذ مجوز نشر دیجیتال به کدامیک از حالت‌های حقیقی یا حقوقی امکان‌پذیر است؟

هر دو حالت اخذ پروانه به صورت حقیقی یا حقوقی امکان‌پذیر است.

8- در اخذ پروانه رسانه‌های دیجیتال حقوقی حداقل تعداد اعضا چند نفر است؟

حداقل تعداد اعضا ۲ نفر می‌باشد.

9- اعتبار پروانه دایم نشر دیجیتال چند ساله می‌باشد؟

اعتبار پروانه دایم نشر دیجیتال ۵ ساله می‌باشد.

10- اعتبار پروانه موقت نشر دیجیتال چند ساله می‌باشد؟

اعتبار پروانه موقت نشر دیجیتال ۶ ماهه می‌باشد.

11- در صورت عدم انجام اقدامات ثبتی در طی مجوز ۶ ماهه این مجوز به چه میزان قابل تمدید است؟

حداکثر ۶ ماه قابل تمدید می‌باشد.

24 پاسخ به “اخذ مجوز نشر دیجیتال (رسانه‌های دیجیتال)”

  1. اقای عبداللهی گفت:

    سلام
    حداقل سن برای گرفتن مجوز چند سال می باشد؟

  2. مینو جانی پور گفت:

    ببخشید گرفتن مجوز چقدر زمان میبره؟

  3. امین گفت:

    کسی که سوءپیشینه دارد برای گرفتن مجوز مشکلی نداره؟

    • andisheadmin گفت:

      سلام
      کاربر محترم برای اخذ این مجوز نیاز به داشتن شرایط عمومی و اختصاصی می‌باشد که داشتن گواهی عدم سوءپیشینه نیز یکی از این شرایط می‌باشد.

  4. مهدوی پور گفت:

    سلام ممنون از مقاله خوبتون
    ایا ازمون انلاین میباشد؟ نمونه سوالات ازمون از کجا میتوانم تهیه کنم؟

  5. یاشار گفت:

    با دیپلم فنی میتونم مجوز بگیرم؟

  6. فرشاد گفت:

    سلام ، اگر فردی مدرکش از دیپلم بالاتر باشد، دارای امتیاز برای گرفتن مجوز میباشد؟

  7. علی گفت:

    سلام
    برای اخذ مجوز نشر دیجیتال بصورت شخص حقیقی امکانش هست؟

  8. گنجی گفت:

    درود
    برای گرفتن مجوز نشر دیجیتال از چه ارگان یا ارگان هایی باید اقدام کرد؟

  9. میثم گفت:

    سلام بر شما
    توی سایتش نوشته که به افراد حقیقی بابت نشر دیجیتال، پروانه داده نمیشه و فقط پنل رو خواهند داشت! این یعنی چی؟ یعنی افراد حقیقی نمیتونند مدرکی دال بر داشتن مجوز نشر دیجیتال بر خط بدهند و نمیتوانند از معافیت مالیاتی مربوطه بهره بند شوند؟؟؟

    • andisheadmin گفت:

      سلام
      کاربر محترم اخذ مجوز نشر دیجیتال برای افراد حقیقی و حقوقی به هر دو شکل امکان‌پذیر است.

  10. سید محمد گفت:

    با عرض سلام و ادب
    لطفا بفرمایید متقاضیان حقیقی برای اخذ مجوز رسانه های دیجیتال چه مدارکی لازم دارند؟

    • andisheadmin گفت:

      سلام
      کاربر محترم برای مشاوره در این زمینه با کارشناسان مؤسسه اندیشه آسیا تماس حاصل فرمایید.

  11. شادی گفت:

    سلام روزبخیر باید از وزارت ارشاد مجوز گرفته بشه؟

  12. رهام حسینی گفت:

    سلام در خصوص پروسه اخذ مجوز سوال داشتم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *