در سالهای اخیر اخذ مجوز آموزشگاه کارگردانی در کشور ما طرفداران زیادی داشته است. با وجود هنرمندان نام آشنا در عرصه سینما، بسیاری از جوانان به این حرفه علاقهمند شده اند. بدون شک هرگاه اسمی از یک فیلم سینمایی موفق به میان میآید نام کارگردان آن اثر نیز میدرخشد. آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که پس از دیدن یک فیلم، فکرتان به آن اثر مشغول شود و حس کنید اثرات این فیلم کماکان در وجودتان احساس میشود؟ به وجود آمدن چنین احساسی پس از دیدن فیلم، ثمره تلاش و هنر کارگردان آن اثر است.
باید اعتراف کرد که در قرن حاضر ساخت فیلمهای موفق و حرفهای از اصلیترین ابزار تاثیرگذاری بر تمامی افراد دنیا به شمار میرود. از همین رو در جامعه ما سعی بر این است تا با رشد و پرورش کارگردانانی جوان، خوش فکر، موفق و خلاق بستر مناسبی برای فرهنگ سازی در عرصههای مختلف فراهم شود.

کارگردانی دنیای جذاب و پیچیدهای دارد. برای اینکه بتوانید یک کارگردان حرفهای باشید، باید خلاقیت خوبی داشته باشید، ساماندهی بلد باشید و بتوانید با کمک دانش فنی خود بهترین استفاده را از منابع موجود ببرید.
لزوم فراگیری دانش فنی برای کارگردان
به زبان ساده باید گفت که کارگردان بیشترین مسئولیت را در برابر تمامی منابع مورد استفاده در فیلم اعم از: نور، صدا، بازی و… بر عهده دارد. به این ترتیب هرگونه کم کاری خواسته یا ناخواسته در بخشهای مختلف موجب از دست رفتن منابع و خروجی کار بیکیفیت خواهد شد.
کارگردان به عنوان مسئول اصلی ساخت یک اثر هنری باید از خلاقیت و دانش فنی قابل قبولی برخوردار باشد. باید اعتراف کرد که هرچه این دانش، مهارت ارتباطی و ساماندهی و خلاقیت بیشتر باشد، نتیجه کار نیز مطلوبتر خواهد شد.
بدون شک رسیدن به مهارتهای لازم در این عرصه بدون آموزههای آکادمیک میسر نخواهد بود. از همین رو به تمامی علاقهمندان به عرصه کارگردانی توصیه میشود تا از همان سالهای اولیه که علاقه خود را شناسایی کردند، برای کسب دانش فنی و ورود به عرصه دانشگاه یا آموزشگاه اقدام نمایند.
شیوه ورود به رشته کارگردانی
- از طریق تحصیل در هنرستان
اگر علاقه خود را خیلی زود و در سنین نوجوانی شناسایی کرده باشید، میتوانید با ورود به هنرستان خیلی زود دانش فنی خود را ارتقا ببخشید. به این منظور میتوانید در دو رشته سینما یا هنر تحصیل کنید. البته ناگفته نماند که انتخاب رشته سینما منطقیتر و هوشیارانهتر است. اگر در شهر شما این رشته در هنرستانها نیست، میتوانید با ورود به رشته هنر اطلاعات اولیه کاربردی در حوزههای مختلف به دست آورید و پس از فارغ التحصیلی، دانش تخصصی و عالی خود را در خصوص رشته کارگردانی ارتقا دهید. - از طریق تحصیل در دانشگاه
در صورتی که در دوران دبیرستان در رشتههای نظری تحصیل کردهاید باز هم این شانس را دارید تا برای تحصیل در دانشگاه رشته سینما و کارگردانی را انتخاب کنید. دانشگاه سراسری صدا و سیما، دانشگاه تهران، دانشگاه هنر، دانشگاه غیر انتفاعی سوره و… از شناخته شدهترین و معتبرترین دانشگاههای فعال در حوزه پرورش کارگردانان جوان هستند. - از طریق تحصیل در آموزشگاه
خوشبختانه آموزشگاههای کارگردانی این شانس را برای علاقهمندان به وجود آورده است تا در هر سن و سالی به دنبال رویا و اهداف خود بروند. آموزشگاه کارگردانی در بازه زمانی مناسبی دانش و مهارت داوطلبان را ارتقا میدهد..
فرصتهای شغلی و درآمد کارگردانان
کارگردانی دنیای گستردهای دارد و افراد متخصص در این حوزه میتوانند در اشکال مختلف به خلق اثر مشغول شوند. برخی از افراد ترجیح میدهند تا به صورت مستقل مشغول به کار شوند و یا با انعقاد قرارداد با ارگانها و سازمانهای مختلف فعالیت نمایند.
البته ناگفته نماند در صورتی که انتخاب کارگردان فعالیت مستقل باشد و از منابع مالی قابل قبولی برای تامین نیازمندیها برخوردار باشد، کار سادهتری پیش رو خواهد داشت. اما در صورتی که منابع مالی کافی در اختیار نباشد، باید این منابع را تامین کرد. از آنجایی که بازار پر رقابتی به منظور جذب منابع تامین کننده مالی به وجود آمده است، قطعا در چنین شرایطی راه سختی در پیش خواهد بود.
به طور کلی نگاه مدیران فرهنگی و سیاسی کشور تاثیر مستقیمی بر فرصتهای شغلی و درآمد کارگردانها دارد. به همین دلیل نمیتوان شرایط معمول و بدون نوسانی را برای این شغل در نظر گرفت. جهت گیریهای سیاسی، فرهنگ سازی، شرایط اقتصادی کشور و… از عوامل تاثیر گذار بر فروش فیلم و در نهایت درآمد یک کارگردان است.
عوامل تاثیرگذار بر درآمد کارگردان
به طور کلی هر چه کارگردان در حیطه فعالیتی خود حرفه ایتر باشد، اثر ارزشمندتری را خلق خواهد کرد. یک کارگردان موفق سلیقه جامعه را به خوبی میشناسد و میتواند در هر شرایطی به درآمد قابل قبولی دست پیدا کند. برخی از ویژگیهای یک کارگردان موفق عبارتند از:
- داشتن خلاقیت
- شناخت دقیق دنیای بازیگری و سینما
- داشتن ارتباط کلامی بسیار خوب به منظور ایجاد هماهنگی قابل قبول مابین نیروهای فعال در پروژه
- داشتن روحیه رهبری کردن مجموعه کاری
- توانمندی در ساماندهی شرایط ، برنامه ریزی دقیق و تصمیم گیری
- مدیریت زمان
- مدیریت بودجه
- و…

مجموعه مشاورین اندیشه آسیا به علاقهمندان تاسیس آموزشگاه کارگردانی کمک میکند تا در کوتاهترین زمان اجازه قانونی فعالیت رسمی را از مرجع صدور مجوز دریافت نمایند.
چگونگی اخذ مجوز آموزشگاه کارگردانی
افرادی که تمایل به تاسیس آموزشگاه کارگردانی دارند، باید از مراجع رسمی مجوز تاسیس آموزشگاه آزاد سینمایی را دریافت نمایند. این آموزشگاه دارای شاخههای متعددی از جمله: کارگردانی، فیلمنامه نویسی، بازیگری، دوبلاژ و… میباشد.
بدون شک برای اخذ مجوز آموزشگاه کارگردانی باید شرایط زیادی را در نظر گرفت. تامین مدارک هویتی، تامین و معرفی مدیر آموزش و مدرسین معتبر با توجه به قوانین تعیین شده، طی کردن فرآیندهای طولانی اخذ مجوز و… با دشواریهای زیادی همراه است. به همین دلیل توصیه میشود تا پیش از هر اقدامی با کارشناسان حرفهای و با تجربه مشاوره انجام شود.
مجموعه مشاورین اندیشه آسیا سالهاست که در عرصه اخذ مجوز آموزشگاه کارگردانی فعالیت دارد و با تمامی فراز و فرودهای این راه به خوبی آشنا است. شماره تلفن 02188906532 راه ارتباطی علاقهمندان به تاسیس آموزشگاه کارگردانی با کارشناسان حرفهای این عرصه است.