افرادی که از دانش و مهارت کافی برخوردار هستند، میتوانند با اخذ مجوز آموزشگاه صنایع غذایی نیروهای ماهر و کاربلد را به یکی از صنایع فعال و پردرآمد جهان وارد کنند. همه ما از علوم دوران ابتدایی یاد گرفتهایم که همه انسانها برای بقا به خوراک، پوشاک و مسکن نیازمندند. نکته مهم اینکه این نیاز همیشگی و دائمی است، یعنی هر چقدر رشد تکنولوژی زندگی انسانها را دستخوش تغییرات تازه کند، باز هم نیاز انسان به این موارد ابتدایی، همیشگی خواهد بود.
به همین دلیل میتوان به جرأت گفت که این صنعت، همواره فعال، پردرآمد و بزرگ خواهد بود. صنایع غذایی مشاغل مختلفی را دربر گرفته است. در واقع این صنعت دربرگیرنده فعالیتهای صنعتی متفاوت است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. تولید، توزیع، فناوری، تبدیل، تهیه، بستهبندی مواد غذایی و … بخشی از فعالیتهای صنعت غذا به حساب میآیند.

افرادی که تمایل دارند برای اشتغال به صنعتی پردرآمد، ایمن و جذاب پا بگذارند، میتوانند صنایع غذایی را به عنوان رشته تحصیلی خود انتخاب کنند.
آشنایی بیشتر با رشته صنایع غذایی
شاید در یک نگاه به نظر برسد که رشته صنایع غذایی بسیار ساده است. در صورتی که این رشته، شبکهای بسیار پیچیده است و فرایندهای متفاوتی را دربر میگیرد و در واقع تمامی اقداماتی که به منظور تامین، تهیه، پخش و خدمات غذایی انجام میشود، در دسته صنعت غذا جای میگیرد. همان طور که واضح است، پیگیری تمامی فرایندهای مربوطه، نیازمند ایجاد مشاغل مختلف خواهد بود. در واقع میتوان گفت صنایع غذایی نقش بهسزایی در رونق اقتصادی یک کشور دارد.
نکته جالب اینکه میتوان گفت در دنیای امروز مشاغل وابسته به صنعت غذا از ایمنترینها به شمار میروند. زیرا با توجه به نیاز روزانه انسانها به مواد خوراکی هر اتفاقی که در جوامع مختلف رخ دهد، صنعت غذایی آخرین صنعتی است که احتمال دارد از بین برود. به همین دلیل است که در سالهای اخیر توجه جوامع به صنایع غذایی بیشتر از گذشته شده است و سعی بر این است تا سرمایه گذاریهای بزرگتری در این بخش انجام شود.
بخشهای مختلف رشته صنایع غذایی
- کشاورزی: تمامی بخشهای مربوط به تولید مواد غذایی و خوراکدهی در این بخش بررسی و اجرا میشود. پرورش دام، پرورش ماهی، تولید کود، تولید دانههای ترکیبی و … نیز در این بخش جای میگیرد.
- فراوری مواد غذایی: اغلب مواد غذایی تولیدی عمری فصلی دارند و خیلی زود فاسد میشوند. به منظور جلوگیری از این فساد فرآوری انجام میشود، به طوری که تمامی محصولات غذایی در تمامی سال قابل استفاده باشند.
- توزیع غذا: پس از تولید، باید با استفاده از حمل و نقل و ذخیرهسازی، محصولات غذایی به دست مصرفکنندگان برسد، این بخش را توزیع غذا میگویند.
- مقررات: برای اینکه کیفیت و ایمنی محصولات غذایی مناسب باشد، باید مقرراتی بر روی تولید و توزیع محصولات غذایی وضع شود، عموما این مقررات از سوی مقامات دولتی تعیین میشود و صنایع غذایی ملزم به پیروی از این مقررات هستند.
- خدمات مالی: برای اینکه ارائه خدمات غذایی آسان شود به بیمه و اعتبار نیاز است. عموما صاحبان کسب و کار در این حوزه با استفاده از بیمهنامهها اختلالات پرهزینه تجاری را پوشش میدهند.
- تحقیق و توسعه: در سالهای اخیر با پیشرفت تکنولوژی و ورود ماشینآلات و مکانیسمهای پیشرفته در تولید غذا، شاهد بروز انقلابی عظیم در عرصه صنایع غذایی هستیم، به طوری که در حال حاضر تمامی مجموعههای تجاری برای تولید محصولات باکیفیت نیازمند تحقیق و توسعه هستند تا بتوانند به راهکارهای اصولی برای تولید مواد غذایی سالم، بهداشتی و باکیفیت برسند.
اهمیت اخذ مجوز آموزشگاه صنایع غذایی
در سالهای اخیر رشد تکنولوژی در عرصههای مختلف بسیار سریع بوده است. باید اعتراف کرد که این رشد در صنعت غذا بسیار سریعتر اتفاق افتاده است. به طوری که در حال حاضر آموزش و بازآموزی نیروهای کار بیش از گذشته اهمیت پیدا کرده است. بدون شک میتوان با ارائه آموزشهای اصولی به منابع انسانی فعال در مشاغل مرتبط به صنایع غذایی، ضمن بالا بردن کیفیت محصولات تولیدی، هدر رفت منابع را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
به این ترتیب میتوان گفت برای آموزش و بازآموزی تمامی دست اندرکاران این حوزه باید اصولی و هدفمند رفتار کرد. بدون شک آموزشهای صنایع غذایی بستری امن را برای رشد و تربیت نیرویهای کاری این حوزه فراهم میکند. به همین دلیل است که در سال های اخیر نگاه ویژهای به فعالیت آموزشگاه صنایع غذایی شده است. بدون تعارف باید گفت افرادی که از دانش و تخصص کافی برای ورود به عرصه آموزش در حیطه صنایع غذایی برخوردار باشند، شانس بالایی در کسب موفقیت و رسیدن به درآمدهای کلان خواهند داشت. زیرا همانطور که اشاره شد، مشاغل وابسته به صنایع غذایی بسیار متفاوت و گسترده است و از سوی دیگر با توجه به اهمیت و جایگاه بالای این صنعت در کشور، اغلب افراد فعال در این حوزه میل به ارتقای دانش و مهارتهای خود دارند که این علاقهمندی موجب رشد بازار آموزش در این حوزه شده است.
از آنجایی که بخش فنیوحرفهای کشور همواره در تلاش است تا با آموزشهای کاربردی، مختصر و مفید نیروی کار متخصص را وارد بازار کار کند، تمایل به حضور در کلاسهای این سازمان بیش از گذشته شده است. به همین دلیل است که در سالهای اخیر علاقهمندان ترجیح میدهند تا به جای ورود به دانشگاهها، با حضور در دورههای آموزشی سازمان فنی و حرفهای کشور به مهارت کافی و کاربردی در بخش صنایع غذایی دست پیدا کنند.
افراد مناسب رشته صنایع غذایی
افرادی که علاقهمند به فعالیت در صنایع غذایی هستند، باید بدانند که این رشته مربوط به حوزه کشاورزی است. ضمن اینکه اغلب درسهای این رشته حفظی و محاسباتی هستند. افرادی که در این رشته هستند با دروس زیست و شیمی سر و کار خواهند داشت. افرادی که تمایل به ورود به حوزه صنایع غذایی دارند، باید تواناییهای زیر را داشته باشند:
- از کار زیاد خسته نشوند و از توانایی و حوصله بالایی برای حضور طولانی مدت در کارخانهها برخوردار باشند.
- باید همواره دقت ویژهای به نکات بهداشتی داشته باشند و از ظریفترین و ریزترین موارد در این حوزه به آسانی عبور نکنند.
- علاقهمند به کار تیمی و گروهی باشند.
- از قدرت بدنی و توانایی جسمانی بسیار خوبی برخوردار باشند.
- جزئی نگر باشند و به تمامی مواردی که در فرایند تولید و توزیع پیش میآید، دقت کنند.
- به انجام محاسبات سنگین و کار با ماشین آلات پیشرفته و پیچیده علاقهمند باشند.
- و …
مشاغل مربوط به صنایع غذایی
- مدیر تحقیق و توسعه نان
- مدیر تولید نانهای حجیم و نیمه حجیم
- مدیریت نانوایی
- مدیریت امور صنایع غذایی
- مدیریت تدارکات غذایی
- مدیر کیفیت و ایمنی در صنایع غذایی
- طراح پروسه مواد غذایی در نانو تکنولوژی
- طراح و محاسبه گر واحدهای عملیاتی در صنایع غذایی
- آزمایشگر ارشد آزمایشگاه شیمی فراوردههای لبنی
- آزمایشگر ارشد آزمایشگاه شیمی صنایع روغن نباتی
- آزمایشگر دستگاهی روغنها و چربیها
- بازرس کنترل کیفیت نان
- کارور آزمایشگاه کنترل کیفیت شیر خام
- متصدی کنترل کیفیت در کارخانه قند
- کارور کنترل میکروبی مواد غذایی
- عمل آور ماهی
- بستهبندی گوشت قرمز و مرغ
- نانوای نان سنتی لواش، تافتون، سنگک و …
- تولیدکننده رشته آشی
- سازنده نقل و نبات و شکرپنیر
- تهیهکننده نان خرمایی
- تولیدکننده فراوردههای منجمد لبنی (بستنی)
- تولیدکننده ماست سنتی
- کارگر شرکت لبنی
- بستهبند سبزیجات آماده طبخ
- تولیدکننده عرقیات گیاهی
- متصدی سانتریفوژ
- مسئول خط تولید سوسیس و کالباس
- بستهبندی ادویهجات و چاشنیها
- بستهبند خرما
- کارگر پیشکار نانوایی
- و …
حوزههای پردرآمد در صنایع غذایی
- فرآوری گوشت
- فرآوری سبزیجات
- فرآوری میوهجات
- شیرینی سازی
- تولید محصولات لبنی
- تولید سوسیس و کالباس
- نانوایی
- و …
چگونگی اخذ مجوز آموزشگاه صنایع غذایی
افرادی که تمایل به اخذ مجوز آموزشگاه صنایع غذایی دارند، باید بدانند که این آموزشگاه در سازمان فنیوحرفهای کشور در دسته آموزشگاههای آزاد قرار گرفته است. بر طبق این دستهبندی سازمان اجرایی برای اخذ مجوز وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی است. سازمان تابعه نیز سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور است.
افرادی که تمایل دارند پس از اخذ مجوز آموزشگاه صنایع غذایی فعالیت حرفهای خود را آغاز کنند، باید بر طبق یک سری قوانین پیش روند. برخی از این باید و نبایدها در بخش شرایط عمومی و بخش دیگر در شرایط اختصاصی جای میگیرد که در ادامه به برخی از این شرایط اشاره خواهیم کرد:
باید و نبایدهای عمومی برای اخذ مجوز آموزشگاه صنایع غذایی
بر طبق قانون تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی میتوانند برای تأسیس آموزشگاه صنایع غذایی اقدام نمایند. البته برای طی کردن روند قانونی نیاز به پیگیری فرایندهای الکترونیکی و غیرالکترونیکی است تا در نهایت پروانه فعالیت صادر شود.
افرادی که تمایل به اخذ مجوز فعالیت دارند، باید شرایط اولیه و ابتدایی داشته باشند كه عبارتند از:
- داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران
- اعتقاد داشتن به دین اسلام یا سایر ادیان معتبری که در قانون کشور به رسمیت شناخته شده است.
- عدم اشتغال و وابستگی به نهادها، سازمانها و ارگانهای دولتی
- داشتن صلاحیت اخلاقی، اقتصادی و سیاسی
- نداشتن سوء پیشینه کیفری
- عدم اعتیاد به مواد مخدر و قرصهای روانگردان
- داشتن کارت پایان خدمت
- توانایی تامین مکانی برای بخش کارگاهی، عمومی و آموزشی آموزشگاه
شرایط مکان آموزشگاه
- متقاضی تاسیس آموزشگاه صنایع غذایی باید مکانی را برای آموزش انتخاب کند که حداقل 12 کارآموز بتوانند برای آموزش دیدن در آن مستقر شوند.
- فضای عمومی آموزشگاه باید در برگیرنده سرویس بهداشتی، حیاط، نمازخانه، رختکن، بخش اداری و … باشد.
- کاربری آموزشگاه میتواند آموزشی یا اداری باشد.
- آموزشگاه باید در مالکیت یا اجاره متقاضی تاسیس قرار داشته باشد.
- حتما باید در اجارهنامه عنوان استفاده به عنوان آموزشگاه ذکر شده باشد.
- آموزشگاه باید دارای درب مستقل برای رفت و آمد کارآموزان باشد.
- آموزشگاه باید حداقل فضایی برای استقرار سرور و تجهیزات الکترونیکی به منظور آموزش از راه دور داشته باشد.
- و …

مجموعه مشاورین اندیشه آسیا به علاقهمندان تأسیس آموزشگاه صنایع غذایی کمک میکند تا فرایند تاسیس آموزشگاه را با سرعت بیشتری طی کنند.
اخذ مجوز آموزشگاه صنایع غذایی همراه با مجموعه مشاورین اندیشه آسیا
افرادی که علاقهمند به اخذ مجوز آموزشگاه صنایع غذایی هستند، میتوانند با استفاده از تجربه و مهارت افراد متخصص در حوزه تاسیس آموزشگاه فرایندهای مربوطه را با سرعت بالاتری طی نمایند. مجموعه مشاورین اندیشه آسیا با در برگرفتن کارشناسان ماهری که سالهاست در حوزه اخذ مجوز و تاسیس آموزشگاه فعالیت میکنند، میتواند به تمامی علاقهمندان خدمات ویژهای را ارائه دهد. شماره تلفن 02188906532 پل ارتباطی متقاضیان تاسیس آموزشگاه صنایع غذایی با کارشناسان مجموعه مشاورین اندیشه آسیا است.
سلام شرایط اخذ مجوز و هزینه هایی که انجام میشه استان به استان فرق داره؟
سلام
کاربر محترم برای اطلاع از شرایط به اداره کل فنی و حرفهای شهر خود مراجعه نمایید.