با اخذ مجوز آموزشگاه نساجی میتوان نیروهای کار ماهر و متخصص را به بازاری گسترده و متنوع وارد کرد. شاید وقتی صحبت از رشته نساجی به میان بیاید، تصور کنید که نهایت کارایی این رشته برای تولید پوشاک است. در صورتی که واقعیت بسیار فراتر از این تصور است. این روزها رشته نساجی در بخشهای مختلف زندگی انسانها وارد شده است. به طوری که از آن برای تهیه پوشاک، کفپوشها، زیرانداز و… استفاده میشود. جالب است بدانید که این صنعت در تهیه تجهیزات پزشکی نیز کاربرد دارد.
شاید در چند دهه گذشته میشد با تکیه بر دانش اساتید این صنعت، راه و چاه کار را یاد گرفت و پا به بازار گذاشت. اما حالا با ورود صنعت نساجی به بخشهای مختلف و تخصصی لازم است تا پیش از شروع به کار دورههای آموزشی به طور کامل پشتسر گذاشته شود. به همین دلیل است که در سالهای اخیر درخواستها به منظور اخذ مجوز آموزشگاه نساجی بیشتر از قبل شده است.
لازمههای ورود به رشته نساجی
افرادی که تمایل دارند در این رشته تحصیل کنند باید پیشنیازهایی را داشته باشند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- داشتن خلاقیت: این روزها صنعت نساجی بیش از هر چیزی به نیروی کار ماهر و خلاق نیاز دارد. افرادی که جسارت ایجاد ترکیبهای تازه در مواد را داشته باشند بالاترین شانس را برای کسب موفقیت دارند.
- داشتن روحیه پژوهشی: افراد فعال در این رشته باید مهارتهای تحقیقاتی خود را ارتقا ببخشند تا بتوانند با شناخت بیشتر و بهتر پارچهها و الیافها به نتایج تازهای به منظور تولیدهای جدید برسند.
- داشتن دقت بالا: برای اینکه محصولات تولیدی در این عرصه از کیفیت بالایی برخوردار باشد متخصصین باید توجه خوبی به جزئیات داشته باشند و با نظارت دقیق بر فرایندهای تولید، تهیه مواد اولیه و… کیفیت بالای محصولات را تضمین نمایند.
حوزههای کاری رشته نساجی
- کارخانه رنگرزی
- کارخانه تولید پوشاک
- کارخانه تولید تجهیزات پزشکی
- کارخانه تولید صنایع نظامی
- و…
آشنایی با زیرگروههای شغلی رشته نساجی
- آزمایشگر رنگرزی
- آزمایشگر فیزیکی نساجی
- مکانیک ماشینهای تکمیل
- مکانیک ماشینهای رنگرزی
- مکانیک ماشینهای ریسندگی یکسره
- بافندگی پوشاک با دستگاه بافندگی خانگی
- چاپ پارچه
- چاپ پارچه با روش ترانسفر مداوم
- کارور چاپ غلطکی
- کارور چاپ روتاری
- کارور پیلهکشی
- کارور تابندگی نخ ابریشم
- ریسندگی الیاف بلند
- ریسندگی الیاف کوتاه
- کارور حلاجی سیستم پنبهای
- کمکبافنده فرش ماشینی
- الیافشناسی
- چلهگذار و گرهزن
- ترمهباف ماشینی
- موکتباف
- کارگر تارکش بافندگی
- و…
اخذ مجوز آموزشگاه نساجی
افرادی که علاقهمند به تحصیل در رشته نساجی هستند دو راه پیشرو دارند. راه اول ورود به دانشگاههای دولتی، آزاد، پیامنور و علمی کاربردی است و راه دوم ورود به آموزشگاههای نساجی است. یکی از محاسن تحصیل در آموزشگاه نساجی این است که نیازی به شرکت در کنکور نیست و علاقهمندان میتوانند تنها با تکیه به علاقهمندی خود ثبتنام کنند و پس از اتمام دوره آموزشی نیز مدرک معتبر دریافت کنند.
نکته قابل توجه دیگر اینکه افرادی که با حضور در دانشگاهها یا آموزشگاههای دولتی مدرک معتبر دریافت کرده باشند، امکان ادامه تحصیل در خارج از کشور را نیز خواهند داشت. البته این شرایط فقط برای افرادی فراهم است که پس از اتمام دوره آموزشی مدرک معتبر مبنی بر به پایان دوره را دریافت کرده باشند. به عبارتی دیگر تنها آموزشگاههایی امکان صدور مدرکی معتبر را دارند که زیر نظر قانون فعالیت داشته باشند. به همین دلیل است که به متقاضیان تاسیس آموزشگاه توصیه میشود تا کار خود را در سایه قانون شروع نمایند و با اخذ مجوز آموزشگاه نساجی پا در مسیری حرفهای بگذارند.
آشنایی با شیوه اخذ مجوز آموزشگاه نساجی
افرادی که علاقهمند به اخذ مجوز آموزشگاه نساجی هستند باید مراحل متعددی را زیر نظر قانون پشتسر بگذارند. آموزشگاه نساجی از زیرشاخههای آموزشگاههای فنیوحرفهای کشور به حساب میآید و تمامی عملکردها، قوانین و ضوابط زیر نظر این سازمان است. لازم به ذکر است که سازمان فنیوحرفهای کشور وابسته به وزارت کار، رفاه و امور اجتماعی است.
به طور کلی موسسین باید شرایط عمومی و اختصاصی زیادی را داشته باشند تا در نهایت موفق به تاسیس آموزشگاه نساجی شوند.
شرایط عمومی در نظر گرفته شده برای اخذ مجوز آموزشگاه نساجی
بر طبق قانون موسس آموزشگاه نساجی باید شرایط اولیه زیر را دارا باشد:
- داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران
- اعتقاد داشتن به دین اسلام یا سایر ادیان قانونی کشور
- داشتن صلاحیت اخلاقی، سیاسی و اقتصادی
- عدم اعتیاد به مواد مخدر یا قرصهای روانگردان
- داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت برای موسسین آقا
- نداشتن سوءپیشینه کیفری
- عدم اشتغال در وزارتخانهها یا ارگانهای دولتی
- و…
شرایط اختصاصی به منظور اخذ مجوز آموزشگاه نساجی
شرایط اختصاصی در نظر گرفته شده برای تاسیس آموزشگاههای زیر نظر سازمان فنیوحرفهای بسیار گسترده است. به همین دلیل به متقاضیان تاسیس توصیه میشود تا از همان ابتدای کار از افراد متخصص این حوزه کمک بگیرند. در این میان بخشی از شرایط اختصاصی مربوط به تامین ساختمان آموزشگاه است که در ادامه به آنها میپردازیم.
شرایط ساختمان آموزشگاه نساجی
- موسس باید بتواند حداقل فضای آموزشی را برای حضور کارآموزان تهیه نماید. این فضا باید بخشهای مربوط به آموزشهای کارگاهی و نظری را در بر بگیرد.
- هر آموزشگاه نساجی باید دارای فضای عمومی باشد. این فضا شامل انباری، بخش اداری، نمازخانه، حیاط، سرویس بهداشتی و… است.
- فضای آموزشی باید به گونهای تامین شده باشد که امکان حضور حداقل 12 کارآموز به طور همزمان وجود داشته باشد.
- آموزشگاه باید تجهیزات آموزشی مورد نیاز را شامل شود. ضمن اینکه این تجهیزات باید کاملا منطبق با استانداردهای آموزشی باشد.
- آموزشگاه باید دربی مستقل در ساختمان داشته باشد تا ورود و خروج مهارتآموزان و مربیان به صورت مجزا انجام شود.
- مالکیت یا رهن ساختمان آموزشگاه باید متعلق به موسس باشد و در سند عنوان “مورد استفاده برای آموزشگاه” قید شده باشد.
- و…
اخذ مجوز آموزشگاه نساجی همراه با مجموعه مشاورین اندیشه آسیا
فرایند اخذ مجوز آموزشگاه نساجی متشکل از بخشهای متنوعی از قبیل: تکمیل فرم درخواست، ارائه مدارک، تامین فضای آموزشی، تهیه تجهیزات آموزشی، جذب مربیان، انجام تبلیغات هدفمند، جذب کارآموزان و… است. پر واضح است که طی کردن چنین فرایندهایی که هر کدام دانش و تخصص خاص خود را طلب میکنند، چندان کار سادهای نخواهد بود. هر اشتباه در فرایند اخذ مجوز به معنای از بین رفتن زمان و هزینه است. به همین دلیل است که به موسسین توصیه میشود تا از همان ابتدای راه از افراد متخصص کمک بگیرند. کارشناسان مجموعه مشاورین اندیشه آسیا به علاقهمندان کمک میکنند تا در کوتاهترین بازه زمانی مسیر اخذ مجوز آموزشگاه نساجی را پشت سر بگذارند و خیلی زود به مرحله درآمدزایی و جذب مهارتآموز برسند. شماره تلفن 88906532-021 راه ارتباطی با کارشناسان مجموعه مشاورین اندیشه آسیا است.
دیدگاهتان را بنویسید