با اخذ مجوز آموزشگاه امور زراعی میتوان پا به عرصهای گسترده و جذاب گذاشت و نیروهای ماهری را برای فعالیت در عرصه تامین منابع تغذیهای انسانها تربیت کرد. بدون شک تمامی انسانها در طول مدت زندگی خود به خوراک نیاز خواهند داشت. این موضوعی است که با ورود به عصر تکنولوژی و دنیای مدرن نیز دستخوش تغییرات نمیشود. در واقع نیاز انسان به خوراک مناسب، یک نیاز دائمی است.
هرگاه که صحبت از یک نیاز همیشگی به میان میآید، یعنی برای مدت طولانی نیاز به نیروی کار ماهر و متخصص در آن عرصه خواهد بود. خوشبختانه در سالهای اخیر نقش تغذیه سالم بر کیفیت زندگی انسانها تایید شده است. همین موضوع یکی دیگر از دلایل شدت گرفتن احساس نیاز برای جذب نیروی کار متخصص در عرصه تغذیه شده است.
افراد متخصصی که به خوبی با مهارتها و دانشهای ضروری در حوزه امور زراعی آشنا شده باشند، میتوانند با به کارگیری مکانیزمهای کاربردی یک نیاز ضروری از بشر را تامین نمایند.
آشنایی بیشتر با رشته امور زراعی
باید اعتراف کرد که رشته امور زراعی یکی از مهمترین صنایع در کشورهای مختلف جهان به شمار میرود. یعنی تمامی کشورهای دنیا به خوبی درک کردهاند که یکی از نیازهای اساسی برای داشتن جامعهای سالم و شاد، برخوردار بودن از تغذیهای مناسب است.
افرادی که در رشته امور زراعی تحصیل میکنند، به خوبی با علم کشت گیاهان آشنا میشوند. اگرچه این رشته در سالهای اخیر جایگاه ویژهای پیدا کرده است، اما جالب است بدانید که قدمت آن به ده هزار سال پیش باز میگردد. یعنی از همان سالهای دور افراد به دنبال راهکارهای اصولی برای کشت و پرورش گیاهان بودند.
خوب است بدانید در کشورهایی که از پتانسیل بالاتری در امور زراعی و کشاورزی برخوردار هستند، تجارت نیز بیشتر است. در واقع رشته امور زراعی و کیفیت کشاورزی میتواند موجب رونق گرفتن هرچه بیشتر تعاملات تجاری بین کشورها باشد.
بازار کار رشته امور زراعی
در سال های اخیر انقلاب عظیمی در حوزه کشاورزی و امور زراعی رخ داده است. به طوری که ماشین آلات صنعتی جای بسیاری از کارگران را گرفتند. البته این اتفاق بدیها و خوبیهای خود را داشت. از طرفی وجود ماشین آلات موجب شده تا فرایند تولید و عرضه بسیاری از محصولات زراعی آسانتر شود. از سوی دیگر این اتفاق بیکاری بسیاری از کارگران را رقم زد.
البته این طور نیست که تصور کنید با وجود ماشین آلات دیگر جایی برای فعالیتهای انسانی در بخش امور زراعی نیست. به هر حال رسیدگی، مدیریت و نظارت بر همین ماشین آلات نیز به دانش، مهارت و تخصص نیاز دارد. از سوی دیگر هنوز هم برای تولید محصولات زراعی باکیفیت باید از دانش و نظارت افراد متخصص این حوزه بهره برد. به همین دلیل است که در سالهای اخیر احساس نیاز شدیدی در بخش منابع انسانی ماهر امور زراعی احساس شده است.
مهارتهای مورد نیاز
برخی از افراد تصور میکنند همین که بازار کار نیازمند به یک رشته تحصیلی باشد، میتوانند وارد این عرصه شوند و در ادامه به موفقیتهای کلان برسند. در صورتی که پیش از هر اقدامی باید در ابتدا مهارت و توانمندیهای فردی مورد ارزیابی قرار بگیرد و در صورتی که این ویژگیهای فردی با نیازمندیهای آن رشته همخوانی داشت، برای تحصیل اقدام نمود. نکته مهم دیگر که باید به آن توجه داشت، مربوط به علاقهمندی افراد است. بدون شک افرادی که علاقهای به مطالعه در بخش امور زراعی و گیاهان ندارند، هیچگاه نمیتوانند متخصصین حرفهای و کاربردی در این حوزه باشند. برخی دیگر از مهارتهای لازم برای تحصیل در رشته امور زراعی عبارتند از:
- علاقهمند بودن به کسب تجربه در طبیعت و زمینهای زراعی. باید این نکته را در نظر گرفت که رشته امور زراعی کاملا متفاوت با رشتههای مهندسی است. افرادی که در این رشته تحصیل میکنند باید بدانند که برای کسب مهارت کافی در بخش امور زراعی باید علاقهمند به حضور در طبیعت باشند.
- داشتن وضعیت جسمانی مطلوب. بدون تعارف باید گفت متخصصین این عرصه همواره با زمین کشاورزی و زراعت در ارتباط هستند. پس باید از وضعیت جسمانی خوبی برخوردار باشند که در حین انجام کار بیمار یا خسته نشوند.
- کارآموزان این عرصه باید از دقت بسیار بالایی برخوردار باشند و شرایط گیاهان را در موقعیتهای مختلف رصد کنند. این دقت بالا برای محافظت از گیاهان در برابر آفات الزامی است.
مشاغل پردرآمد در رشته امور زراعی
از آنجایی که در سالهای اخیر دولت نگاه ویژهای به کشاورزی، تولیدات روستایی و امور زراعی داشته است، شاهد افزایش تسهیلات ویژه برای فعالیت در این حوزه بودهایم. همین موضوع موجب شده است تا در سالهای اخیر مجموعههای مختلفی در کشور شکل بگیرند که در پی این شکل گیری مجموعههای متعدد، شاهد افزایش نیازمندی به منابع انسانی هستیم.
خبر خوب اینکه مهارتهای مربوط به رشته امور زراعی بسیار زیاد هستند که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
- مدیر عامل شرکت تعاونی تولید روستایی و سهامی زراعی
- آزمایشگر خاک و گیاه
- مدیر تولید مزرعه قارچ خوراکی
- تولیدکننده نشاء صیفی
- پرورشدهنده کارلا (خربزه تلخ)
- تولیدکننده نشاء پیوندی صیفی جات
- فروشنده سموم دفع آفات نباتی
- کاربر تولید کمپوست
- کارگر دستگاه پنبه چین
- برنج کار
- زراعتکار برنج قهوهای
- دیم کار
- بازرس ماهر کانالهای زهکشی
- زراعت کار
- کاربر کنترل قرنطینه گیاهی
- کارگر مسئول تست و توزیع سموم گیاهی
- مجری احداث و طراحی گلخانههای کشت خاکی و کشت بدون خاک
- کارور فرآوری مواد آلی گیاهی
- متصدی حفاظت و ایمنی سیستمهای هیدروپونیک
- طراح گلخانه هیدروپونیک
- تعمیرکار تجهیزات، تاسیسات و ادوات گلخانههای کشت خاکی و کشت بدون خاک
- متصدی دفع آفات و امراض گیاهی
- انباردار محصولات گلخانهای
- کارور تولید خاک پوششی
- چمن کار
- و…
چگونگی اخذ مجوز آموزشگاه امور زراعی
افرادی که از دانش و تخصص کافی در حوزه امور زراعی برخوردار هستند، میتوانند با طی کردن روند قانونی-اداری به رشد و تربیت نیروهای ماهر در این عرصه کمک کنند. این یاری رساندن در واقع کمک به ساختن آیندهای روشن و آباد برای ایران عزیزمان است.
افرادی که تمایل به تاسیس آموزشگاه امور زراعی دارند، باید بدانند که دستگاه اجرایی در این حوزه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. سازمان تابعه نیز سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور اعلام شده است. بر طبق قانون تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی میتوانند پس از دریافت پروانه فعالیت حرفهای خود را آغاز کنند.
به طور کلی آموزشگاه امور زراعی از زیرشاخههای آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای به شمار میرود. نکته مهم اینکه برای طی کردن روند قانونی در این حوزه و تاسیس آموزشگاه باید فرایندهای الکترونیکی و غیرالکترونیکی را پشت سر گذاشت که ما در ادامه به برخی از اقدامات لازم برای اخذ مجوز آموزشگاه امور زراعی اشاره میکنیم:
شرایط عمومی اخذ مجوز آموزشگاه امور زراعی
- داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران
- اعتقاد داشتن به اسلام یا سایر ادیانی که در ایران به رسمیت شناخته شدهاند.
- نداشتن سوء پیشینه کیفری
- داشتن صلاحیت اخلاقی، سیاسی و فرهنگی
- داشتن کارت پایان خدمت برای آقایان
- نداشتن اعتیاد به مواد مخدر یا قرصهای روانگردان
- نداشتن اشتغال در وزارتخانهها، ارگانها و نهادهای دولتی
- تامین سرانه آموزشی، کارگاهی و عمومی برای آموزشگاه
- و…
شرایط ملکی برای اخذ مجوز آموزشگاه امور زراعی
- متقاضیان تاسیس باید این نکته را به خاطر داشته باشند که مکان آموزشی و کارگاهی باید به گونهای انتخاب شود که امکان استقرار حداقل 12 کارآموز در محیط مورد نظر وجود داشته باشد.
- فضای عمومی آموزشگاه باید در برگیرنده رختکن، سرویس بهداشتی، فضای هواخوری، نمازخانه، بخش اداری و… باشد.
- کاربری مکان آموزشگاه میتواند اداری، یا آموزشی باشد.
- مکان آموزشگاه باید در اجاره رسمی یا مالکیت موسس قرار داشته باشد.
- آموزشگاه باید درب ورودی مستقل داشته باشد و حتما در قرارداد موضوع “استفاده به عنوان آموزشگاه” بیان شود.
- و…
سایر نیازمندیها
- موسس باید تمامی تجهیزات و مواد مصرفی برای آموزش بهتر را در مجموعه آموزشی خود تامین نماید. نکته مهم اینکه این تجهیزات باید با در نظر گرفتن استانداردهای آموزشی تعیینشده تامین شود.
- موسس باید مربیانی را در مجموعه آموزشی خود جذب کند که دارای کد مربیگری باشند.
- و…
اخذ مجوز آموزشگاه امور زراعی همراه با مجموعه مشاورین اندیشه آسیا
افرادی که تمایل دارند به خوبی با فرایند اخذ مجوز آموزشگاه امور زراعی آشنا شوند و شرایط خود را با شرایط عمومی و اختصاصی تعیین شده برای اخذ مجوز تطبیق دهند، میتوانند از کارشناسان مجموعه مشاورین اندیشه آسیا کمک بگیرند. افرادی که سالهاست در عرصه اخذ مجوز فعالیت دارند، میتوانند مشاوران و همراهان خوبی باشند. مجموعه مشاورین اندیشه آسیا با سالها تجربه در حوزه اخذ مجوز آموزشگاههای آزاد فنیوحرفهای میتواند متقاضیان تاسیس آموزشگاه را به خوبی راهنمایی کند.
علاقهمندان به کسب اطلاعات بیشتر در حوزه اخذ مجوز آموزشگاه امور زراعی یا کسب آگاهی در خصوص سایر خدمات مجموعه مشاورین اندیشه آسیا، میتوانند با شماره تلفن 88906532-021 تماس حاصل نمایند.
سلام وقت بخیر
بنده شرایط ااین مجوز رو در دو استان دارم ولی نمیدانم با توجه به شرایط شهرها در کدامیک موفق تر خواهم شد. نیاز به مشاوره در این زمینه دارم
سلام
کاربر محترم برای مشاوره در این زمینه با کارشناسان مؤسسه اندیشه آسیا تماس حاصل فرمایید.
با دیپلم میشه مجوز گرفت! اگه میشه باید اول به کجا مراجعه کرد؟ !
سلام
کاربر بله، حداقل مدرک دیپلم نیاز میباشد. برای صدور این مجوز به سازمان فنیوحرفهای شهر خود مراجعه نمایید.
سلام روز بخیر
در استان مازندارن هستم و میخواستم برای این مجوز اقدام کنم. پیگیری ها فقط باید در سازمان های مربوط به مازندارن انجام بشه یا نیاز دارم به تهران هم مراجعه کنم؟
سلام
کاربر محترم خیر، مراحل اداری اخذ این مجوز را از سازمان فنیوحرفهای شهر خود پیگیری نمایید.
سلام اموزشگاه امور زراعی شامل مالیات میشه؟ ایا وام بهش تعلق میگیره؟
سلام
کاربر محترم برای مشاوره در این زمینه با کارشناسان مؤسسه اندیشه آسیا تماس حاصل فرمایید.
برای گرفتن مجوز اموز زراعی فرد باید بومی آن شهر باشد؟
سلام
کاربر محترم برای مشاوره در این زمینه با کارشناسان مؤسسه اندیشه آسیا تماس حاصل فرمایید.
اموزشگاه امور زراعی باید بیرون شهر باشه یا میتونه داخل شهر هم باشه؟
سلام
کاربر محترم برای مشاوره در این زمینه با کارشناسان موسسه اندیشه آسیا تماس حاصل فرمایید.
مربیان فاقد کد مربی گری نمیتوانند در اموزشگاه فعالیت کنند؟ مربیان توسط چه سازمان یا ارگانی باید تایید شوند؟
سلام
کاربر محترم برای مشاوره در این زمینه با کارشناسان موسسه اندیشه آسیا تماس حاصل فرمایید.